red.diariocritico.com

Aprovat aquest dilluns

El nou reglament del Grup Mixt no evitarà topades entre SI i C's

El nou reglament del Grup Mixt no evitarà topades entre SI i C's

Arran de la reforma, podrà haver-hi subgrups sempre que estiguin formats per tres diputats com a mínim

Els grups parlamentaris han acordat aquest dilluns per unanimitat la proposta de reforma del reglament de la Cambra catalana que permet dividir el Grup Mixt en subgrups perquè SI i C's puguin actuar independentment. Entre altres aspectes de la reforma, hi ha la no ingerència en determinats assumptes, raó per la qual no sembla que la nova situació pugui evitar disputes entre ambdós grups.

Tal com havia avançat Europa Press aquest diumenge, la reforma del reglament proposada per la Mesa permet subgrups dins del Mixt sempre que estiguin formats per un mínim de tres diputats, i atorga a aquestes subdivisions capacitat per promoure iniciatives legislatives i presència amb veu i vot a les reunions de la Junta de Portaveus.

No obstant això, la Mesa deixa en mans de SI i C's l'acord sobre el repartiment de comissions parlamentàries, els temps d'intervenció i el nombre màxim d'interpel·lacions i de preguntes amb resposta oral que els correspon substanciar a cada subgrup a cada ple, el que amenaça de provocar un nou picabaralla entre les dues formacions.

La IX legislatura comptarà amb 21 comissions parlamentàries en les quals el Grup Mixt només tindrà un representant, i el problema rau en que mentre SI defensa un repartiment proporcional als escons de cada partit, C's aposta perquè la divisió sigui al 50 per cent.

L'acord de tots els grups permetrà que el Parlament aprovi avui la reforma del reglament per lectura única, de manera que la modificació del funcionament del Grup Mixt entrarà en vigor el dia després que es publiqui en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios