red.diariocritico.com

Amb una taxa d'afectats de 134,5 casos per cada 100.000 habitants

El perill de la grip va remetent a Catalunya, tot i que registra el 63 per cent dels casos

Les infeccions s'incrementen en el segment de la població adulta

La intensitat de l'epidèmia de la grip ha baixat l'última setmana a Catalunya i s'ha estès a la població adulta, que registra el 63 per cent dels casos, segons el Pla d'Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya (Pidirac) de la Conselleria de Salut, consultat per Europa Press.

La taxa d'infecció a Catalunya se situa en els 134,5 casos per cada 100.000 habitants -enfront dels 189 de la setmana anterior-, mentre que en el conjunt d'Espanya la taxa s'acosta als 209 casos en fase d'ascens de l'onada epidèmica, amb predomini del virus AH1N1.

Durant la setmana s'han notificat 93 nous casos greus ingressats amb confirmació d'infecció per virus de la grip a Catalunya, i des d'octubre són ja 184 els casos greus confirmats, tots entre els 0 i els 93 anys, dels quals la majoria presentaven algun factor de risc.

Si bé a la ciutat de Barcelona les defuncions es situen en un valor esperat, en el conjunt de la província s'ha registrat un augment "notable", assenyala el Pidirac.

Així doncs, l'activitat gripal es troba en un nivell moderat d'activitat amb tendència estable i amb un patró de difusió comparable al de temporades anteriors en període d'activitat epidèmica.

Durant l'última setmana, s'han aïllat vuit virus de la grip AH1N1 a les mostres procedents de la xarxa de metges sentinella.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })