red.diariocritico.com

Segons el líder d'UDC, excloure-les és inconstitucional

Duran defensa que les escoles que segreguen per sexes també puguin ser concertades

Duran defensa que les escoles que segreguen per sexes també puguin ser concertades

El secretari general de CiU i president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran, ha considerat que denegar diners públics a les escoles que segreguen per sexe és anticonstitucional "i no és cap mesura progressista".

En declaracions als mitjans en la festa dels Tres Tombs del barri barceloní de Sant Andreu, ha indicat a la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, que els assessors d'Educació del president dels Estats Units, Barack Obama, "reclamen aquest sistema com a positiu i els socialistes de Suècia ja van aplicar aquesta manera de fer".

A més, li ha recordat que quan CiU va pactar la llei orgànica d'educació amb el PSOE "ja es preveia" finançar l'educació segregada.

La proposta de Pajín de no concertar aquest tipus d'escoles "discrimina els pares que tenen el dret a elegir el model que volen per als seus fills", ha afirmat Duran, qui ha incidit que aquestes decisions són, en tot cas, competències transferides a la Generalitat.

ALLARGAR LES NUCLEARS

El secretari general dels convergents també s'ha referit a les reformes energètiques que ha de dur a terme el Govern espanyol, al qual ha demanat que allargui la vida de les centrals nuclears.

"El futur energètic passa per les energies renovables, el gas i les elèctriques, però també per l'energia nuclear, així com han d'allargar la vida de les nuclears i no les poden rebutjar per motius ideològics", ha declarat.

Duran ha demanat que no, nómés, s'afronti la reforma de les pensions, "sinó que es facin en altres sectors, com l'energètic".

Sobre la resta de pactes a arribar a, ha assegurat que "els acords seran bons per donar credibilitat a l'economia espanyola, tot i que caldrà abordar una altra vegada tota la reestructuració del sistema financer".

 

 


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios