red.diariocritico.com

De mans del príncep Felip

Vuit municipis catalans reben distincions que acrediten la seva aposta per la innovació

En les diferents categories, són Barcelona Mataró, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Vilanova del Camí

El Príncep Felip ha lliurat aquest dijous els distintius 'Ciutats de la Ciència i la Innovació' que el Ministeri dirigit per Cristina Garmendia ha atorgat a 30 municipis espanyols, entre ells, a vuit localitats de Catalunya. Els vuit municipis són: Barcelona, Mataró i Terrassa en la categoria d'ajuntaments de més de 100.000 habitants; Cerdanyola del Vallès, Manresa, Sant Boi de Llobregat i Viladecans en la categoria d'ajuntaments de 20.001 a 100.000 habitants, i Vilanova del Camí com a municipi d'un màxim de 20.000 habitants.

Durant l'acte, Felip de Borbó ha assenyalat que la crisi ha mostrat que les empreses que trien la innovació poden superar millor els moments de dificultat econòmica: "Cap ciutat pot aspirar a la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, sense integrar ciència, desenvolupament i innovació".

L'hereu a la corona espanyola ha ressaltat també la prosperitat cultural i el prestigi internacional com altres dels aspectes importants per a les ciutats que aporta l'aposta per l'R+D.

A més, ha destacat que la crisi ha impulsat el canvi cap a un nou model productiu basat en la innovació i capaç de consolidar "una veritable economia del coneixement que potenciï la creació de riquesa i la generació d'ocupació".

Per al Príncep, el reconeixement a les ciutats de la ciència permeten recordar que la creativitat espanyola en els últims decennis "s'expressa en termes científics en tota la geografia" del país. Tot i això, ha assenyalat que Espanya "ha de seguir creixent en ambdós plans, sabent que la investigació científica i tècnica incideix activament en els processos de producció, en els mercats i en la vida quotidiana dels nuclis urbans".

La ministra de Ciència i Innovació ha volgut felicitar els guardonats per apostar per l'R+D amb una actitud de canvi i progrés, i ha afegit que els 30 municipis reconeguts han sabut apostar pel futur.

S'ha dirigit als alcaldes per reconèixer la seva decisió d'anticipar-se les necessitats dels ciutadans. "El treball dels premiats demostra que la innovació és un camí a seguir i que tothom pot seguir", ha sostingut.

En l'acte, celebrat a l'auditori del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a Madrid, també ha estat present el vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, que ha destacat el treball del Govern en aquest sector com "mètode per reforçar des de la política local la competitivitat de l'economia ".

Xarxa impuls

Les localitats premiades, que en els pròxims tres anys formaran part de la Xarxa Impuls, comptaran amb beneficis en el marc de les polítiques d'R+D+i.

Durant l'acte, hi ha hagut una connexió en directe amb el poble salmantí de Palaciosrubios, el més petit dels premiats, que compta amb menys de 500 habitants.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })