red.diariocritico.com

Es lliurarà el 3 de febrer a Palma

Un total de 67 obres s'han presentat al Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, dotat amb 90.000 euros

Un total de 67 obres s'han presentat al Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, dotat amb 90.000 euros

L'obra guanyadora s'editarà per primera vegada en castellà

67 obres s'han presentat al Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que enguany arriba a la seva XXXI edició i es donarà a conèixer el proper 3 de febrer a Palma.

El premi, dotat amb 90.000 euros, és considerat el guardó més important de les lletres catalanes. El jurat està format per Leonello Brandolini, Pere Gimferrer, Gabriel Janer Manila, Gemma Lienas, Damià Pons, Carles Pujol i Carme Riera.

Alguns dels guanyadors de les edicions anteriors són Vicenç Villatoro amb Tenim un nom (2010), Màrius Serra amb Farsa (2006), Baltasar Porcel amb L'emperador o L'ull del vent (2001) i Terenci Moix per El sexe dels àngels (1992).

Per primer any, el Ramon Llull -que des de 1981 concedeix Editorial Planeta- es convoca conjuntament amb la Fundació Ramon Llull, després de l'acord que van signar el passat setembre l’editorial i la fundació amb l'objectiu de contribuir a estimular la creació literària en català i impulsar la seva difusió.

L'acord també preveu el canvi d'ubicació del sopar de lliurament de premis a la ciutat de Palma, així com la celebració del premi amb caràcter itinerant entre els diferents territoris que integren la Fundació Ramon Llull i l'edició de l'obra guanyadora no només en català sinó també en castellà (Planeta) i en francès (Éditions Robert Laffon).


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios