red.diariocritico.com

Balada Triste de Trompeta n’ha obtingut 15

La pel·lícula Pa Negre, d’Agustí Villaronga, opta a 14 premis Goya, entre els quals millor pel·lícula i millor director

La pel·lícula Pa Negre, d’Agustí Villaronga, opta a 14 premis Goya, entre els quals millor pel·lícula i millor director

Es basa en un llibre d'Emili Teixidor i està ambientada en la postguerra

Balada Triste de Trompeta optarà a 15 candidatures en la XXV edició dels Premis Goya. La segueixen Pa Negre, amb 14, i También la lluvia, amb 13 candidatures. A més, Buried ha obtingut 10 candidatures. Aquestes són les nominades a Millor Pel·lícula, segons ha anunciat l'Acadèmia de Cinema.

Basada en el llibre d'Emili Teixidor, la pel·lícula Pa negre està ambientada en la postguerra, a la Catalunya rural, i té una trama on els dos bàndols no són necessàriament els protagonistes.

Rodada íntegrament en català -a la resta d'Espanya s'ha vist subtitulada o doblada-, Pa Negre és, en opinió del seu director, Agustí Villaronga, un exemple de normalització: "M'alegra moltíssim que l'Acadèmia deixi entrar amb honors a una pel·lícula netament catalana, és molt bo per al nostre cinema", ha remarcat.

Pel que fa als actors que optaran al premi a Millor Actor són Javier Bardem per Biutiful, Antonio de la Torre per Balada Triste de Trompeta, Luis Tosar per También la lluvia i Ryan Reynolds per Buried.

Per la seva banda les actrius que aspiren a rebre el Goya en la categoria femenina són Emma Suárez per La mosquitera, Elena Anaya per Habitación en Roma, Belén Rueda por Los ojos de Julia i Nora Navas per Pa Negre.

En la categoria de Millor Director han estat nominats Rodrigo Cortés per Buried, Agustí Villaronga per Pa Negre, Icíar Bollaín per También la lluvia i Álex de la Iglesia per Balada Triste de Trompeta. Els premis es lliuraran el proper 13 de febrer al Teatro Real de Madrid.

Més d’un centenar de finalistes

L'actriu Marta Etura i l'actor Jorge Sanz han estat els encarregats de fer públics els candidats finalistes als XXV Premis Goya, acompanyats pel notari del Col·legi de Madrid, Luis Rueda, i el president de l'Acadèmia, Álex de la Iglesia.

Un total de 113 llargmetratges, incloent-hi pel·lícules de ficció (72), d'animació (5), documentals (36) i pel·lícules no espanyoles rodades en qualsevol idioma de l'estat espanyol han optat a finalistes, amb el requisit d'haver estat estrenades a Espanya entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2010.

A més, 84 curtmetratges, 10 pel·lícules estrangeres de parla hispana i 103 pel·lícules europees, han optat a entrar a la terna de candidats als premis en les seves respectives categories.

Els Premis Goya consten de 28 categories (incloses les tres de curtmetratges), més el Goya d'Honor, que enguany rebrà el cineasta Mario Camus.

Entre les categories a les quals aspira Pa Negre hi destaquen la de Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Actriu.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })