red.diariocritico.com

Entre el 14 i el 17 de febrer

El Mobile World Congress es farà més gran en l'edició de 2011

L'impacte econòmic serà d'uns 225 milions d'euros, en línia amb les xifres de 2007

El Mobile World Congress preveu seguir creixent a Barcelona en la seva edició de 2011, incrementant visitants i espai d'exposició, segons ha explicat el conseller delegat de GSMA -l 'entitat organitzadora-, John Hoffman, que s'ha mostrat "orgullós" de la acollida de la ciutat al certamen i de la seva candidatura per ser elegida capital del mòbil entre 2013 i 2017. L'impacte econòmic serà d'uns 225 milions d'euros, en línia amb les xifres de 2007.

L'esdeveniment preveu atraure entre el 14 i el 17 de febrer a entre 52.000 i 55.000 assistents aquest any, davant els 49.000 del 2010, procedents de 200 països i la meitat d'ells directius d'alt nivell. A data d'avui, hi ha un 16% més de preregistrats que en les mateixes dates de fa un any. Així mateix, hi haurà una representació institucional "rècord" de 110 països, un 30% més que en l'edició anterior.

A més, seguirà ocupant el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, tot disposant de més espai al pavelló 6 i augmentant l'ocupació dels espais exteriors, amb 1.300 expositors entre els quals figurarà Google per primera vegada a Barcelona. Hi haurà 67 empreses espanyoles, de les quals 18 seran catalanes.

Les sessions i conferències comptaran amb 250 ponents de tot el món en una cinquantena de convocatòries en les que tractaran sobre noves tecnologies mòbils i la millora de les actuals (com la connexió wireless o el núvol), salut, compres i aplicacions per a dispositius mòbils.

Aquest últim àmbit comptarà per segona edició amb un espai propi en què participaran 200 empreses i es preveuen 10.000 assistents, així com ponències de 12 empreses que explicaran la seva experiència en desenvolupament d'aplicacions. Apple continuarà absent com a participant, però estarà present indirectament a través d'una organitzadora externa tindrà lloc la trobada MacWorld.

Els premis del congrés -un total de 26 repartits en 10 categories- comptaran amb la presència de la cantant Duffy, que també participarà en la festa de benvinguda del congrés.

Futur 2013-2017

Hoffman ha avançat que en dues setmanes -el 25 de gener- es decidiran les tres finalistes per a ser la capital del mòbil entre 2013 i 2017 -organitzadora del MWC i seu d'un centre que impulsi el desenvolupament mòbil treballant tot l'any-, i que la guanyadora es coneixerà a finals de juny.

Entre les sis candidates figura Barcelona, a la qual ha omplert d'elogis, tot i que ha matisat que és "encara molt aviat" per assegurar que serà una de les triades en l'eliminatòria.

Barcelona haurà de lluitar amb Amsterdam, Colònia, Milà, Munic i París. Totes han presentat àmplia documentació per a les seves candidatures, encara que de Barcelona ha destacat la seva "professionalitat i proposta ben concebuda i innovadora", així com que està "molt ben considerada".

La capital catalana ofereix una visió global de la tecnologia mòbil i destaca les potencials aplicacions que es poden impulsar des de Barcelona en el món de l'esport, l'oci i la salut, ha explicat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jordi William Carnes.

Preus hotelers continguts

La GSMA preveu una ocupació de 30.000 habitacions als hotels, amb preus iguals als de l'any passat i fins i tot "una mica per sota en alguns casos" dins de l'acord amb establiments del Gremi d'Hotels de Barcelona, amb el que preveu continuar col·laborant en el futur.

Hoffman ha fet broma amb que durant el congrés pot haver molèsties com que costi trobar taxi, el metro vagi ple o no hagi lloc en els restaurants, però ha confiat que l'acollida sigui "com en el passat, amb els braços oberts".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios