red.diariocritico.com

L'Institut Ramon Llull i l'ICIC, destí dels dos primers

Vicenç Villatoro i Fèlix Riera entraran a l'equip Mascarell, que també fitxa el socialista gironí Joan Pluma

Vicenç Villatoro i Fèlix Riera entraran a l'equip Mascarell, que també fitxa el socialista gironí Joan Pluma

Vicenç Villatoro, escriptor i periodista, i Fèlix Riera, editor, ocuparan sengles alts càrrecs dins l'organigrama del Departament de Cultura que seran nomenats al Consell Executiu d'aquest dimarts. Villatoro serà el nouy director de l'Institut Ramon Llull, ara a mans del republicà i ex conseller en cap Josep Bargalló, tot i que està pendent de la ratificació formal per part del Govern balear. Quant a Fèlix Riera serà secretari general de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC).

A més de la seva brillant trajectòria com a escriptor, Villatoro havia estat diputat de CiU al Parlament i director general de la Corporació Catalana de Radio i Televisió. Per la seva banda, Félix Riera, proper a Unió Democràtica, treballa a Edicions 62., segell editorial ara sota l'òrbita del grup Planeta després d'haver dirigit La Esfera de los Libros, editorial de l'empresa editora del diari El Mundo.

Si bé tots dos noms havien sonat  com a possibles consellers de Cultura, el fitxatge sorprenent de Ferran Mascarell. ex conseller i ex regidor socialista, els va deixar sense opcions. Ara es veuran compensats en part.

Més sorprenent és el fitxatge del regidor socialista de l'Ajuntament de Girona Joan Pluma, a l'equip de Mascarell com a responsable de Patrimoni Cultural, José Zaragoza, secretari d'Organitació del PSC, ha estat clar i ha considerat que Pluma hauria de donar-se de baixa del partit.

Tot i això, aquest dissabte, la primera secretària del PSC de Girona, Glòria Plana, ha demanat al partit que no doni de baixa Pluma, en argumentar que si és "tan bo" peviarquè el fitxin altres formacions, no se'l pot deixar perdre.

Com a alternativa, va proposar al PSC que la militància de Pluma es deixi en 'estand-by' i no pugui participar activament en el partit mentre sigui director general de Patrimoni Cultural per al Govern de CiU

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })