red.diariocritico.com
L'efecte Bozal

L'efecte Bozal

En el context del Govern dels millors que ha dissenyat Artur Mas, si algú fa veritable por és la consellera de Justícia, Maria Pilar Fernández Bozal. I els seus antecedents, efectivament, en justifiquen la sensació: advocada de l'Estat que, fins ara, no tan sols s'ha hagut d'oposar a les iniciatives sorgides per apropar a Catalunya a la seva independència sinó que, pel que sembla, ho ha fet com a part voluntàriament activa.

Però, si analitzem a fons la situació, hem d'arribar a la conclusió que, tot i que caldrà mirar la seva actuació amb lupa, a la titular de Justícia, al final, l'haurem de jutjar pels seus fets. I ens podem emportar sorpreses.

El quid de la qüestió rau en la seva implicació professional en la tasca que ara té assignada. Si fa el què ha de fer, Fernández Bozal serà algú que haurà sabut aparcar el que se suposa que és la seva manera de pensar per a posar-se a disposició d'un president de la Generalitat a qui va jurar -i, a més, va interposar, excepcionalment, a Déu pel mig- fidelitat. Sí, haurà d'actuar a contracor, possiblement, i contribuir a ampliar el sobiranisme de Catalunya. Però si ho fa així -i per això se l'ha 'fitxat', justament per aprofitar uns coneixements que poden ser decisius per a l'objectiu- qui podrà fer-ne crítica?. Si no compleix, efectivament, haurà estat el gran error de Mas.

Però, en definitiva, també al seu dia Companys va haver de demostrar que era prou catalanista, Macià provenia de l'exèrcit espanyol, i el general Escobar es va mantenir fidel a al República, per posar tres exemples.

Dit això, també és veritat que el full de ruta d'Artur Mas preveu explotar un seguit de possibilitats si els primers quilòmetres del camí es torcen. Si això passa -i hi ha molts números que es venen a Madrid-, ell mateix ha dit que caldrà entomar-ne un altre: aquell que allunya a Catalunya de la Constitució i, com a conseqüència, d'Espanya. I, efectivament, aquesta promesa se li recordarà, si cal. Segurament, serà a partir d'aquest moment quan Fernández Bozal haurà de donar el seu viatge per acabat. Però potser, per molt que ara ens pugui semblar estrany, també haurem de dir que haurà arribat a la seva estació final amb tota dignitat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios