red.diariocritico.com

Resolució del ministeri de Treball

L'edifici sindical de la Via Laietana serà adjudicat íntegrament a CC.OO.

En l'actualitat, CGT n'ocupa dues plantes de forma il·legal

El Ministeri de Treball ha resolt adjudicar a CC.OO. la novena i desena planta de l'edifici sindical situat als números 16-18 de la Via Laietana de Barcelona, que ocupa il·legalment la CGT des de fa 21 anys, la qual cosa atorga la totalitat de l'edifici a CC.OO.

Fonts de la CGT han assegurat a Europa Press que apel·laran la resolució del Ministeri, encara que no confien que aquesta acció retardi seu desnonament.

La resolució, que no concreta una data perquè CC.OO. s'instal·li en l'espai, assenyala "el compromís adquirit, al seu dia, per Treball de facilitar a CGT un local adequat a Barcelona per a l'exercici de les seves activitats sindicals", tot i Navarro és pessimista sobre la realització d'aquest compromís.

En declaracions a Europa Press, el secretari d'organització i recursos de CC.OO., Jesús González, ha considerat que la resolució representa una millora per a la situació de CGT, ja que el sindicat "abans no tenia legalment cap local, i amb la resolució té legalment un ".

González ha calculat que en el termini d'un any ocuparan les últimes plantes de l'edifici. Ha assegurat que "CGT no té cap risc de quedar al carrer" i ha previst que es quedaran a Via Laietana mentre el Ministeri no els doni un local.

La CGT ha defensat el dret del seu sindicat sobre l'edifici, que ha ocupat durant dues dècades i que ha compartit amb CC.OO. i, fins l'abril passat, amb UGT a la sisena i setena planta, abans que es traslladessin al Raval i el Ministeri assignés el seu espai a CC.OO.

En la reunió que se celebrarà aquest dilluns entre CGT i el subsecretari del Ministeri de Treball, José María Luxán, fonts de la CGT han afirmat que protestaran per "les maneres en què s'han fet les coses", ja que han assegurat que no van ser convocats a la reunió de desembre en què es va resoldre l'adjudicació de l'edifici i no se'ls va comunicar el resultat en una trobada posterior en què es van discutir normes de convivència dels dos sindicats a l'edifici.

Després de la trobada amb Luxán, CGT ha convocat una assemblea d'afiliats aquest dimarts per decidir una resposta a la resolució.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })