red.diariocritico.com

Li "repugna" que no es parli d'abandó de les armes

L'ACVOT recela del comunicat d'ETA en què anuncia l'alto al foc permanent

El president de l'Associació només veuria creïble l'anunci si vingués acompanyat de la dissolució de la banda

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (Acvot) ha manifestat que li "repugna" un anunci d'ETA d'alto el foc que no fa referència a lliurament de les armes ni és definitiu, segons l'entitat. L'ACVOT adverteix així que pot ser un parany, i demana als partits unitat "sense concessions fins a la total desarticulació" de la banda terrorista.

A més, manifesta la seva "repugna" a un anunci que fa referència a personalitats de gran rellevància internacional i agents polítics i socials, ja que "els criminals se'ls persegueix amb el Codi Penal, perquè els conflictes polítics només es resolen en les urnes". L'entitat també repudia que el comunicat d'ETA no faci referència en cap moment a les víctimes.

Alhora, L'ACVOT reitera una vegada més el seu suport als cossos i forces de seguretat de l'Estat i autonòmics en la lluita antiterrorista.

Aprofundint més en la qüestió, el president de l'Associació, José Vargas, ha qualificat de "burla" la declaració d'ETA d'alto el foc permanent, general i verificable i creu que la banda només busca "tranquil·litat i temps per rearmar-se".

En declaracions a Europa Press, Vargas ha assegurat que l'anunci d'aquest dilluns només seria creïble si fos un "alto el foc definitiu" i si la banda decideix dissoldre's. Per a ell, "l'única manera de creure'ls és que abandonin les armes".

"¿Quina credibilitat pot donar una banda d'assassins que només sap matar?", S'ha preguntat Vargas, que creu que el nou anunci no aporta res de nou.

Vargas ha criticat que el comunicat en cap moment faci referència a les víctimes d'ETA "per tots els danys soferts" i que no s'ha produït cap acostament cap a ells. Per a ell, cal que el grup terrorista demani perdó a les víctimes i a la societat.

El president de l'associació catalana de víctimes de terrorisme ha aconsellat al Govern que es prengui l'anunci amb "cautela i paciència". "Li demano que no faci cas a aquests cants de sirena d'aquesta banda d'assassins", ha abundat.

Vargas ha considerat que en una societat democràtica només hi ha una manera de solucionar els conflictes, "mitjançant les urnes i no amb un tret al clatell".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })