red.diariocritico.com

Miquel Caminal així ho creu

El Memorial Democràtic podria continuar les seves activitats amb el nou Govern

Joana Ortega ha visitat les dependències i ha mostrat força interès

El director del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, ha donat per feta la continuïtat definitiva de la institució en el nou Govern que presideix Artur Mas, després dels dubtes que en les últimes setmanes havia despertat el futur de l'entitat. Cal recordar que la institució, de la qual se'n va fer una especial bandera des d'ICV i, sobretot, des de la conselleria de Governació i Relacions Institucionals comandada per Joan Saura, ha estat a bastament discutida des de la seva fundació. Les crítiques venien pel fet de difondre només les penúries d'una part de les víctimes del franquisme mentre que altres eren menystingudes, i també pel fet d'obviar excessos que s'havien donat en èpoques anteriors a la dictadura del general Franco.

En tot cas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha visitat aquest dimecres les dependències de Relacions Institucionals i s'ha interessat per la feina que porta a terme l'entitat, cosa que Caminal interpreta com un senyal inequívoca de la continuïtat de la institució.

A més, l'estructura del nou Govern, en la qual s'adscriu una Direcció General de la Memòria Democràtica a la Conselleria de Governació, ha frenat la inquietud que existia en l'entitat, que desconeixia el Departament al qual estaria vinculat després de la separació de Interior i Relacions Institucionals.

En declaracions a Europa Press, el director del Memorial Democràtic ha explicat que entén la visita de la vicepresidenta com una demostració de la continuïtat de l'entitat, i s'ha mostrat satisfet per això.

El pla de reestructuració de l'Administració presentat avui pel president de la Generalitat estipulava que, en un màxim de dos mesos, cada conselleria realitzaria decrets per ajustar les seves estructures, i fixava per a finals del semestre la reorganització de les empreses públiques i entitats, ja que requeria una anàlisi prèvia de cada organisme.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })