red.diariocritico.com

Tarda màgica per a l'infància

Els Reis Mags d'Orient desfilaran amb ritmes musicals creats especialment per a l'ocasió

El pressupost ha disminuït però la retallada "es veurà molt poc reflectida", afirma Carles Martí

Els Reis Mags desfilaran per Barcelona aquesta tarda al ritme de cançons creades especialment per a l'ocasió, amb temes propis de la festivitat com les cartes, el carbó, les joguines i la il·lusió.

Un guió, escrit per David Cirici, i la música convertiran la desfilada en un espectacle participatiu, ha anunciat la directora de festes i tradicions de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Marta Almirall.

Almirall ha afirmat que la música, composta per José Manuel Pagán, el creador de la banda sonora de la pel·lícula Pa Negre, permet "comunicar-se molt directament amb els nens", ja que la cavalcada d'aquest any ha estat pensada com un espectacle del carrer, amb una "mirada a la participació".

Altres novetats de l'any inclouen la figura de la Patge Carbonera, seguida de la seva cort de miners, una comparsa per a la Patge Estel, que ajudarà als nens a escollir els millors joguines, tres petits camions inspirats en els vehicles dels països d'origen de cada rei que precediran cada seguici real, llançadores de caramels que els faran arribar a tots els espectadors, i dos carrosses més per a cada un dels Mags d'Orient.

Melcior estrenarà una comparsa d'ocells camallargs i la carrossa de la hora d'anar a dormir, Gaspar incorporarà una comparsa de micos i una carrossa de joguines, que també s'afegirà al seguici de Baltasar, que a més portarà la comparsa dels músics africans.

Tres emissaris reals recolliran les cartes a l'Ajuntament, la carpa de la Barcelona World Race al Port Vell i el Pailebot de Santa Eulàlia, al Moll de la Fusta.

Arribada tradicional en vaixell

L'arribada dels Reis serà una vegada més per mar, aquest any, a bord d'un vaixell Imoca que ha participat en l'anterior Barcelona World Race, que arribarà al Port Vell a les 17 hores. El delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, ha convidat a tots els nens a anar al port a rebre'ls, on podran descobrir una sorpresa que no ha volgut revelar.

La desfilada, que començarà a les 18.30 hores, ocuparà 800 metres de carrosses i animadors amb un espectacle de 45 minuts, que recorrerà cinc quilòmetres pels carrers de Barcelona.

L'espectacle, que serà retransmès per La 2 de TVE, acabarà sobre les 21 hores a la Font Màgica de Montjuïc, després d'haver recorregut l'avinguda del Marquès de l'Argentera, Via Laietana, plaça Urquinaona, carrer Fontanella, plaça Catalunya, carrer Pelai , plaça Universitat, Ronda Sant Antoni, carrer Sepúlveda, avinguda Paral.lel i avinguda Reina Maria Cristina.

Més de 1.200 actors, ballarins, animadors i voluntaris participaran en la cavalcada i repartiran 18.000 quilos de caramels, un 70 per cent dels quals seran aptes per a celíacs. Aquest any els recollidors de xumets tornaran a participar i regalaran caramels als nens que es decideixin a lliurar-los el xumet.

Martí ha confirmat que la cavalcada d'aquest any comptarà amb un pressupost un 15 per cent inferior al que va tenir el 2010, com marca el pla d'austeritat de l'Ajuntament. L'any passat es va elevar a 650.000 euros, han informat a Europa Press fonts de l'Icub.

El descens de la inversió "es veurà molt poc reflectit en la cavalcada", ha assegurat Martí, que ha afirmat que l'èxit de la desfilada depèn més de la participació dels voluntaris que del pressupost. Almirall ha agraït la "generositat" de les més de 20 companyies teatrals i col·lectius que participaran, a més dels 200 professionals contractats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })