red.diariocritico.com

Va relliscar la nit de Cap d'Any en una benzinera

El fundador de la UMD i historiador Gabriel Cardona mor a causa d'un accident

El fundador de la UMD i historiador Gabriel Cardona mor a causa d'un accident

El proper dia 18 es presenta el seu darrer llibre pòstum Las torres del honor. Un capitán del ejército en la Transición y el Golpe de Estado del 23-F

Gabriel Cardona, un dels fundadors de la Unión Militar Democràtica, que a finals del franquisme va organitzar-se clandestinament al si de l'exèrcit espanyol amb la fi de democratitzar-lo, ha mort aquest dimecres a causa d'un vessament cerebral. Cardona, que també era historiador -i, potser més conegut pel públic en aquesta faceta- va relliscar el dia de Cap d'Any en una benzinera quan anava a proveir el seu cotxe. A causa de la caiguda, va patir un vessament cerebral que ha esdevingut fatal.

Cardona, de prolífica obra literària, havia presentat fa pocs dies Cuando nos reíamos del miedo. Crónica desenfadada de un régimen que no tenía ni pizca de gracia (Ed. Destino) i d'ell es presentarà, el proper dia 18 d'aquest mes la seva obra pòstuma Las torres del honor. Un capitán del ejército en la Transición y el Golpe de Estado del 23-F, també editat per Destino.

Gabriel Cardona (Es Castell, Menorca, 1938) és doctor en Història i ex militar de carrera per tradició familiar. Opositor actiu contra el franquisme, en la dècada de 1970 va ser un dels capitans participants en la reunió fundacional de la clandestina Unió Militar Democràtica (UMD). Va abandonar voluntàriament l'exèrcit després de l'intent de cop d'Estat del 23-F i des de llavors imparteix classes a la Universitat de Barcelona i col·labora amb diverses universitats nord-americanes. És autor de més de trenta llibres, entre els quals hi ha El problema militar en España, Franco y sus generales, Los Milans del Bosch, Historia militar de la guerra civil o, en data recent, Alfonso XIII, el rey de espadas, a més de Los años del Nodo i l'esmentat Cuando nos reíamos de miedo, publicats a Destino.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })