red.diariocritico.com

Segons l'estudi Evolució mensual de Concursos

Catalunya continua encapçalant la xifra de concursos empresarials

A Espanya se n'han fet 5.407 durant l'any 2010

La xifra de concursos empresarials a Espanya durant 2010 ha arribat als 5.407, superant per segona vegada els 5.000 concursos i amb un creixement del 6,98 per cent respecte al passat any. D'aquesta xifra, Catalunya copa 1.287 concursos -el 23,8 per cent del total-, per davant de València i Madrid.

Segons l'estudi Evolució mensual de Concursos publicat per Informa D & B, aquestes dades suposen un nou rècord en el nombre de concursos a Espanya, encara que també indiquen que el creixement interanual ha estat el menys marcat des de 2007, el que mostra una certa estabilització.

En aquest sentit, l'informe destaca que l'evolució mensual el 2010 és similar a la del 2009, quan a partir de juliol el nombre de concursos es va incrementar fortament fins al novembre i es va reduir de nou al desembre.

En l'anàlisi per comunitats autònomes i països, Catalunya, València i Madrid segueixen sent les que més concursos realitzen, amb el 52,19 per cent de la xifra total a nivell nacional. D'altra banda, Cantàbria, La Rioja i Extremadura són les que menys concursos realitzar durant l'any passat. En concret, crida l'atenció el fort descens a Cantàbria, on es va registrar una reducció del 59 per cent respecte a 2009.

Fort increment a les institucions financeres

Pel que fa als sectors que han concentrat el major nombre de concursos destaca el d'institucions financeres i serveis a les empreses, que ha augmentat respecte a 2009 un 17,73 per cent. El segueixen la construcció i el comerç i hostaleria, amb un increment del 4,45 per cent i 3,33 per cent, respectivament.

Per contra, la indústria manufacturera ha sofert un fort revés durant el 2010, ja que ha estat el sector amb la disminució més significativa, propera al 21 per cent.

Tipologia d'empresa de més de cinc anys d'antiguitat

Pel que fa a la tipologia de les empreses que han entrat en concurs el 2010, l'informe indica que el 80,12 per cent té més de cinc anys d'antiguitat, i el 55,43 per cent supera els deu.

Pel que fa a la facturació i nombre d'empleats, prop del 21 per cent té una facturació de més de 6 milions d'euros i el 54,71 per cent de les empreses tenen en plantilla a menys de deu empleats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios