red.diariocritico.com

Juntament amb la Diputació de Lleida

Els contractes d'integració social impulsats per La Caixa suposen 247 nous llocs de treball

La majoria per a discapacitats que treballen en el manteniment d'espais naturals de la província del Segrià

Els contractes d'integració social de La Caixa i la Diputació de Lleida han generat en cinc anys 247 llocs de treball, la majoria per a discapacitats que treballen en el manteniment d'espais naturals de la província. A més han treballat exreclusos, exdrogoaddictes, immigrants, malalts mentals i dones en situació de pobresa extrema.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i el delegat general de La Caixa a Lleida, Enric Pujol, han renovat aquest dimarts el seu compromís amb la conservació dels espais naturals i la inserció en el món laboral de les persones en risc d' exclusió. Té una vigència d'un any i suposa una inversió de l'entitat financera de 1,2 milions d'euros.

Des que es va posar en marxa el programa de conservació i millora dels espais naturals ara fa cinc anys, s'han inserit en el món laboral 247 persones en risc d'exclusió social i s'han dut a terme 67 projectes.

La restauració d'àrees naturals degradades, la millora d'espais fluvials, la senyalització dels espais mediambientals i la recuperació de la zona cremada per l'incendi l'any passat de Cabanabona són alguns dels treballs.

En el conveni de 2009 i 2010 es van incloure una vintena de projectes com la millora de les Valls de Sió-Llobregós sol·licitada pel Consell Comarcal de la Noguera, amb un import de 200.000 euros, les obres del Bosc del Centenari a Tàrrega, i la gestió de la Ruta Ambiental de la Terreta i del camí la Canerilla demanat per Llavorsí i Rialp, entre altres.

La Caixa i la Diputació pretenen impulsar intervencions que difícilment un ajuntament, consell comarcal o una agrupació de municipis pot assumir econòmicament. "La nostra voluntat més que fer grans inversions és diversificar l'ajuda i que pugui arribar al major nombre d'ens locals del territori", ha dit Gilabert.

El delegat general de La Caixa ha insistit que la seva entitat renova el conveni perquè té dos vessants, la de millorar i preservar els espais naturals de Lleida i la de promoure la inserció laboral de les persones. "És una més de les nostres obligacions, és una obligació, forma part del nostre compromís amb el territori i la seva gent", ha afirmat Enric Pujol.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })