red.diariocritico.com

Amb el Data Management Group

La UPC vol investigar la naturalesa de Wikileaks

La finalitat és saber si és una xarxa social o una comunitat de dades

L'equip Data Management Group de la Universitat Politècnica de Catalunya (DAMA-UPC) ha creat el sistema DEX, que explora informació a Internet i xarxes socials i que permetria extreure informació de Wikileaks per conèixer la seva naturalesa, segons el director del grup, Josep Lluís Larriba.

El sistema permetria descobrir si la web de filtracions funciona com una xarxa social o si, per contra, es tracta d'una comunitat de dades. També es coneixeria com es relacionen els usuaris amb les diferents temàtiques i la forma en què s'interrelacionen els documents.

La nova tecnologia també és aplicable en el camp de les cerques de documents a alta velocitat, ja que permet consultar grans volums de dades en forma de xarxa.

Mitjançant una paraula clau, el sistema extreu informació tant d'Internet com de les xarxes socials, i crea nova informació a partir de la interrelació de documents.

El sistema DEX també permet detectar el frau en operacions de compravenda de béns immobles, investigar com es propaga la informació a Internet i analitzar dades farmacèutics. Segons ha assegurat la UPC en un comunicat, també té aplicacions en el camp científic i en l'educació, ja que recomana continguts audiovisuals orientats a l'aprenentatge.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })