red.diariocritico.com

De cara a la seva candidatura per a repetir com alcalde barceloní

Hereu es treu un pes de sobre amb el nomenament de Mascarell com a conseller, a qui felicita

Hereu es treu un pes de sobre amb el nomenament de Mascarell com a conseller, a qui felicita

El nou membre de l'Executiu s'havia plantejat aspirar a l'alcaldia de Barcelona pel PSC

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que la seva candidatura a la reelecció està "tan clara" ara com abans que Ferran Mascarell fora conseller de cultura, a qui ha desitjat "sort i encert"en la seva decisió. De fet, possiblement aquest horitzó diàfan a que es refereix Jordi Hereu té la seva base, sobretot, en el fet que Mascarell havia assegurat que amb ell no competiria per l'alcaldia -sí, potser, amb un altre aspirant-. Però el perill veritable per a Hereu era que el nou conseller de Cultura hagués canviat d'idea i s'hagues plantejat fer-li front. Definitivament, Artur Mas li ha tret un pes de sobre a Jordi Hereu. De fet, aquest dimarts el PSC ha reconegut que contemplava "amb bons ulls" la possibilitat de que Mascarell s'enfrontés a Hereu

Hereu ha fet aquestes afirmacions en declaracions als periodistes aquest dimarts, el dia després de confirmar-se la decisió de Mascarell, que estava buscant suports al PSC per tractar de ser el proper alcalde de la ciutat en substitució d'Hereu.

L'actual alcalde ha explicat que respecta la decisió de Mascarell, tot i que no la comparteix. "El projecte socialista és progressista, i ell ho ha canviat", ha reiterat.

Serà "a través dels fets" com Mascarell demostrarà si el seu coneixement en l'àmbit cultural es tradueix en bones decisions polítiques, ha aclarit Hereu. No obstant, ha remarcat que moltes de les actuacions s'hauran de fer conjuntament entre el consistori i la Generalitat.

Hereu ha fet aquestes declaracions durant una visita a les obres del mercat de Sant Antoni, que tindran una durada de 30 a 36 mesos i aportaran una millora de la logística i un "magnífic espai públic" al barri, segons Hereu.

Nadal admet que el PSC veia bé un enfrontament

A tot això cal afegir que el president del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha revelat avui que el seu partit veia amb "bons ulls" que el nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, es postulés a títol personal com a alternativa a l'alcalde Jordi Hereu per liderar la llista socialista a les municipals de Barcelona.

És la primera vegada que el PSC admet que va contemplar que Mascarell li disputés l'actual alcalde el lideratge municipal, un escenari que ha quedat descartat des que el primer ha acceptat el departament de Cultura a les mans de Mas i ha renunciat a la seva militància socialista.

Nadal ha pronosticat que, si les conviccions socialistes del futur conseller són molt profundes, "no ho passarà bé al govern" perquè haurà de prendre decisions que xoquin amb les seves conviccions morals.

Encara que assegura que no han tractat aquesta qüestió en la reunió del grup parlamentari, Nadal ha insistit que la decisió de Mascarell és a títol personal i que és la millor demostració que no existeix 'sociovergència'.

"Si les conviccions socialistes de Mascarell fossin molt profundes, tot i deixar la seva militància, no ho passarà bé en aquest govern. Es trobarà en contradiccions i haurà d'avalar decisions que no li agradaran. És probable que hagi d'abordar qüestions que fins i tot afectin la seva consciència moral", ha destacat.

A més de ressaltar que no li sap greu la decisió de Mascarell i que tampoc la interpreta com un gest d'hostilitat cap al PSC, ha opinat que el nou president de la Generalitat, Artur Mas, ha hagut d'optar pel "recurs fàcil perquè ha hagut de buscar fora el que no tenia a casa seva ".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })