red.diariocritico.com

CC.OO i UGT expressen la seva satisfacció

Els sindicats majoritaris, esperançats amb els nomenaments de Mas Colell i Mena

Els sindicats majoritaris, esperançats amb els nomenaments de Mas Colell i Mena

Destaquen els perfils d'ambdós consellers

Els sindicats majoritaris a Catalunya han expressat al seva satisfacció pels nomenaments d'Andreu Mas-Colell com a conseller d'Economia i Finances i de Francesc Xavier Mena al capdavant de la conselleria d'Empresa i Ocupació. Tant CC.OO com UGT creuen que el Govern d'Artur Mas comença amb bon peu.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha considerat que els independents Andreu Mas-Colell i Francesc Xavier Mena estan "plenament capacitats" per liderar les conselleries d'Economia i Finances i Empresa i Ocupació, respectivament.

En declaracions a Europa Press, Gallego ha ressaltat els "amplis coneixements de la situació econòmica i del país" de Mas-Colell i ha al·ludit a l'experiència el futur conseller, ja que va liderar la Conselleria d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació amb Jordi Pujol entre 2000 i 2003.

Gallego ha assenyalat que els reptes del país passen pel foment de la recerca i la innovació a través d'un canvi del model productiu, pel que espera que el diàleg amb Mas-Colell sigui "fructífer".

Sobre Francesc Xavier Mena, el líder sindical ha manifestat que el futur conseller d'Empresa i Ocupació "és conscient que la prioritat és l'ocupació".

Així, Gallego ha sostingut que cal una reactivació de l'economia, millores en els serveis públics d'ocupació per a les persones en situació d'atur, garantir la protecció social i proporcionar un tracte individualitzat en l'orientació laboral dels desocupats.

El líder de CC.OO ha destacat que Mena trobarà la col·laboració de CCOO, ja que totes les mesures anteriors requereixen del diàleg i concertació social.

Per la seva banda, el portaveu de la UGT de Catalunya, Miguel Ángel Escobar, ha explicat que els nomenaments dels independents Andreu Mas-Colell, futur conseller d'Economia i Finances, i Francesc Xavier Mena, futur conseller d'Empresa i Ocupació, suposen un "bon començament" en el nou Govern d'Artur Mas.

En declaracions a Europa Press, Escobar ha manifestat que espera que Mas-Colell sigui "capaç de dirigir polítiques pràctiques i sensibles tenint en compte la cartera tan rellevant que liderarà en temps de crisi ".

En aquest sentit, ha sostingut que el futur conseller d'Economia i Finances ha de mantenir la "coherència" en els comptes públics i posar la inversió i la despesa al servei d'una "sortida de la crisi justa i equilibrada", la qual passa, segons Escobar, pel canvi de model productiu.

Pel que fa a Mena, ha assenyalat que espera que el seu projecte no es limiti a "velles receptes com la reducció del salari o l'augment d'hores de la jornada laboral", sinó que "enforteixi" el mercat de treball mitjançant el foment de la política industrial i d'ocupació.

Així, ha destacat que s'ha d'apostar per la formació dels treballadors i la innovació empresarial i no pel "debilitament de les relacions laborals", ja que, d'una altra manera i al seu parer, "es sortirà de la crisi, però amb una factura molt alta ".

Escobar ha tendit la mà a dos consellers, s'ha mostrat obert al diàleg i la compartició de diagnòstic i ha desitjat un "bona entesa" amb el nou Govern.

Pimec parla d'encert en ambdós nomenaments

El president de Pimec, Josep González, ha explicat que tant el futur conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, com el pròxim conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, són un "encert" al nou Govern de Mas.

En declaracions a Europa Press, González ha qualificat de "avantatge" conèixer les actuacions de Mas-Colell, en al·lusió al seu pas per la Conselleria d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, que va liderar amb el Govern de Jordi Pujol entre 2000 i 2003.

El president de Pimec ha recordat l'impuls de la investigació que va liderar el futur conseller d'Economia i Coneixement amb la creació de centres de prestigi internacional, de manera que, si s'escau, "els coneixements teòrics van acompanyats de realitzacions pràctiques".

González ha destacat que l'independent és un expert en microeconomia, de manera que és la persona "adequada" per superar els problemes econòmics que afronta la Generalitat.

Sobre l'elecció de Mena, González ha recalcat la importància de la seva cartera, Empresa i Ocupació, els reptes de la qual passen per l'estímul de l'economia reduint l'atur, la flexibilitat del mercat laboral, el foment de la internacionalització i la resolució de els problemes de finançament de les empreses.

També ha ressaltat la importància de la negociació col·lectiva, de manera que els empresaris es puguin "despenjar" d'un conveni quan "les coses no van bé".

González ha valorat positivament que Mena és catedràtic d'economia a Esade per la relació directa entre l'escola de negocis i el món empresarial. "No hi ha motiu perquè no hi hagi una 'business friendly'", ha afegit.

La Cambra de Comerç de Barcelona també els avala

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha assegurat que tant Andreu Mas-Colell, futur conseller d'Economia i Finances, com Francesc Xavier Mena, futur conseller d'Empresa i Ocupació, són "molt adequats"per al seu càrrec per ser "representants de la filosofia 'business friendly' d'Artur Mas".

En declaracions a Europa Press, Valls ha volgut felicitar el nou president de la Generalitat per l'elecció i ha destacat la trajectòria dels dos independents.

Referint-se a Mas-Colell, ha destacat el seu pas per la Conselleria d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, que va liderar amb el Govern de Jordi Pujol entre 2000 i 2003, i ha assenyalat que és un "molt bon coneixedor" de les administracions públiques, tant de la catalana com l'europea.

Valls s'ha mostrat "convençut"que el futur conseller d'Economia i Finances contribuirà positivament a l'economia catalana per la confiança que generarà en el món empresarial a causa del seu prestigi.

Pel que fa a Mena, el president de la Cambra barcelonina ha recordat que es tracta d'una persona en contacte amb el món empresarial per la seva experiència com a consultor de projectes i organismes internacionals, de manera que la competitivitat industrial de Catalunya sortirà reforçada.

Cecot destaca l'actiu que suposa Mas-Colell per a la inversió estrangera

Des de la patronal multisectorial Cecot, els seus portaveus han assegurat que Mas-Colell s'ha convertit en "un gran actiu per atreure la inversió estrangera i aconseguir crèdit internacional per al deute catalana", mentre que ha definit a Mena com "un referent" en el món econòmic amb capacitat per a definir la nova full de ruta de Catalunya.

Mena agrada al petit comerç català

La Confederació del Comerç de Catalunya (CCC) s'ha mostrat "satisfeta" pel nomenament de Francesc Xavier Mena com a conseller d'Empresa i Ocupació, però ha reclamat al nou Govern polítiques "urgents" per a les pimes, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat.

El secretari general de l'organització, Miquel Àngel Fraile, ha recordat que "en els últims dos anys i mig s'han perdut 50.000 llocs de treball i s'han tancat milers de botigues", i, en concret, ha sol·licitat mesures d'estímul per al comerç de proximitat, que representa el 11% del PIB de Catalunya.

En qualsevol cas, la CCC ha volgut sumar esforços i s'ha posat a la disposició del nou Govern d'Artur Mas per ajudar "en el que faci falta ".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios