red.diariocritico.com

Francesc Xavier Mena, nou conseller d'Empresa i Ocupació

Francesc Xavier Mena ha estat l'elegit per encapçalar la nova Conselleria d'Empresa i Ocupació de l'executiu d'Artur Mas, que ha confiat aquest àmbit estratègic i prioritari a un catedràtic d'Economia expert en anàlisi industrial i consultor d'empreses internacionals.

Mena, les publicacions del qual se centren en l'anàlisi industrial -energia i turisme-, economies emergents -Xina i Amèrica Llatina- i previsió de la conjuntura, també és professor d'Esade. En aquesta escola de negocis ha dirigit el Departament d'Economia i els màsters en direcció Econòmico-Financera, de Màrqueting, i de Producció i Operacions.

Esade ha publicat precisament aquests dies un estudi del propi Mena en què el catedràtic qualificava el 2011 com l'any de "la transició econòmica espanyola", assegurant que el proper any seguirà caracteritzat per l'estancament però que, si es prenen les mesures necessàries, a partir del 2012 Espanya sortirà endavant "com un avió a reacció".

En el seu currículum, en l'àmbit de la consultoria, Mena ha desenvolupat projectes encarregats per empreses i organismes internacionals en 48 països, en sectors com l'energètic, turístic, d'infraestructures, sistema financer i serveis socials.

Així mateix, ha estat director de consultories de turisme; economista de la Direcció General de Programació Econòmica, investigador a la Direcció General de Política Científica, i economista del Departament de Sistemes i Control al Banc Sabadell.

Aquest doctorat en Ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), llicenciat en Dret per la UNED i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, ha estat professor visitant en escoles de negocis i universitats de Xangai (Xina), Lima (Perú) i Buenos Aires (Argentina).

Mena és membre de diversos òrgans, incloent la Junta de Govern del Col·legi d'Economistes, el Comitè d'Avaluació de la Community of European Management Schools i el consell editorial de Annals of Tourism Research.

A més, ocupa vocalies en el Tourism European Network (Eurostat) i el Grup d'Experts sobre Competitivitat Industrial; va ser codirector dels programes PHARE de la Unió Europea en els països de l'Est, i president de la International Conference on Euro-Índia Economic Relationship (Nova Delhi, Índia).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })