red.diariocritico.com

2012 veurà una sortida endavant "com un avió a reacció"

2011, un any de "transició econòmica", segons el professor d'Esade Francesc Xavier Mena

L'economista avisa que la reforma més important a dur a terme és la del sistema financer

El professor d'Economia d'Esade Francesc Xavier Mena ha qualificat el 2011 com l'any de "la transició econòmica espanyola", assegurant que el proper any seguirà caracteritzat per l'estancament però que, si es prenen les mesures necessàries, a partir del 2012 Espanya sortirà endavant "com un avió a reacció".

Mena ha ressaltat que les bases de les mesures s'han de fixar més aviat millor, i totes han de perseguir el despalanquejament i el sanejament de l'economia, elements indispensables, segons ell, per sortir de la crisi.

Segons l'expert, la reforma més important que s'ha de prendre el 2011 és la del sistema financer, ja que s'ha de canviar de model de creixement perquè "si no es fa res" l'economia espanyola pot estancar-se. No obstant, ha assegurat que les grans entitats bancàries no aniran a la fallida, i ha descartat un possible rescat de l'economia espanyola.

Pel que fa a la reforma laboral, l'expert ha assegurat que s'ha quedat "a mig camí", entre altres aspectes perquè no garanteix un model de protecció a la desocupació i els ajuts actuals no incentiven la reincorporació al mercat laboral.

Per contra, Mena ha destacat la rellevància de la reforma de les pensions, i l'ha qualificat de necessària per evitar que el sistema "entri en col·lisió". "Sense reformes, s'acabarà aviat amb el fons de reserva", ha reiterat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios