red.diariocritico.com

Presentarà la proposta al Parlament

El PP insisteix en el contracte d'integració que deixarà fora de la llei els immigrants incívics

El PP insisteix en el contracte d'integració que deixarà fora de la llei els immigrants incívics

El PP de Catalunya presentarà una proposta legislativa a la tornada de les vacances de Nadal perquè el Parlament debati sobre el contracte d'integració per als immigrants que els populars van plantejar durant la precampanya, i que va aixecar les critiques de la resta de formacions.

   En una entrevista d'Europa Press, la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, ha avançat que, entre les primeres mesures que impulsarà el seu grup parlamentari el gener, estarà la proposta legislativa del contracte d'integració, així com un pla de barris per lluitar contra "l'incivisme" als municipis catalans.

   El contracte d'integració és un document que els immigrants haurien de signar a la seva arribada, en què es comprometen a complir les lleis, a respectar els valors i els costums d'Espanya, a treballar activament per integrar-se, i a tornar al seu país d'origen si, després d'una temporada sense feina, són incapaços de sostenir-s'hi.

   Els populars acompanyaran aquesta iniciativa amb la proposta que els immigrants "incívics" no puguin accedir a l'arrelament ni reagrupar els seus familiars, per al qual han impulsat una moció a tots els ajuntaments on estan representats, enviada al seu torn al responsable d'immigració del PP al Congrés perquè plantegi la seva incorporació en el nou reglament d'Estrangeria que desenvolupa el Ministeri de Treball i Immigració.

   La moció, a la qual ha tingut accés Europa Press, demanda que el reglament d'Estrangeria prevegi l'obligatorietat d'un informe dels ajuntaments sobre el compliment que hagi fet l'immigrant de les ordenances municipals abans de facilitar-li l'arrelament o permetre-li la reagrupació familiar.

   El grup municipal del PP a Barcelona va ser el primer a promoure una iniciativa semblant el 2007, i les últimes setmanes s'han aprovat mocions similars als ajuntaments de L'Hospitalet de Llobregat i Badalona (Barcelona), i Salt (Girona), tots ells dirigits pel PSC.

   Camacho ha celebrat que els socialistes s'hagin adherit a les postures del PP en immigració malgrat haver-les criticat en campanya, i els ha reclamat que no siguin "hipòcrites" i votin al Parlament en contra del que promouen als ajuntaments.

   El PP català s'ha conjurat per moderar el discurs identitari del president de la Generalitat electe, Artur Mas, pel qual reclamen també la creació d'una comissió al Parlament destinada a adequar les lleis catalanes a l'Estatut que ha resultat de la sentència del Tribunal Constitucional (TC).

   En aquesta línia, els populars proposaran una nova llei d'educació "dirigida a la qualitat i a l'excel·lència i que garanteixi una educació trilingüe", i que inclourà una proposta de llei d'autoritat del professor.

EL "LLAST" ZAPATERO

   Alícia Sánchez-Camacho li ha retret a Mas els primers compassos del seu camí al capdavant de la Generalitat, i ha carregat durament contra l'acord de CiU amb el PSC per a la investidura, així com contra les pretensions nacionals de Mas.

   "Ens sorprèn que la primera decisió de Mas sigui pactar amb els perdedors i els responsables de la crisi", ha assenyalat la dirigent popular, la qual ha sostingut que amb el pacte d'investidura CiU ha donat oxigen al PSC i al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

   Segons la seva opinió, el president de la Generalitat investit ha traït la confiança de molts dels catalans que el van votar, ja que no podran "avançar per sortir de la crisi amb el llast que suposa Zapatero".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })