red.diariocritico.com

Acord gairebé tancat

Ryanair continuarà operant a l'Aeroport de Girona com a mínim fins el 2015

L'operació, però, necessitarà la ratificació del Govern d'Artur Mas

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha avançat aquest dimecres que l'acord amb Ryanair perquè segueixi operant a l'Aeroport de Girona està "gairebé tancat" i garantirà la seva permanència entre quatre o cinc anys més.

En una trobada amb mitjans, ha explicat que el conveni -que subscriurà l'aerolínia irlandesa amb l'AGI, Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines- s'havia de signar aquest dijous, però el temporal de neu que afecta diversos aeroports europeus ha impedit a directius viatjar fins a Girona.

Espadalé ha recordat que l'acord actual serà "un acord d'intencions" amb la Generalitat, Diputació de Girona i la Cambra, però serà el futur govern de CiU qui haurà de avalar i ratificar.

Ryanair i les administracions gironines compten amb un conveni vigent fins a finals de 2011, però l'inici dels vols de la companyia a l'Aeroport del Prat, a Barcelona, han accelerat la negociació del nou.

A més, l'aerolínia demanava més diners per continuar la seva activitat en el Girona-Costa Brava -12 milions d'euros-, una quantitat que l'AGI es va negar a desemborsar. Ryanair també té bloquejada la venda de bitllets des de l'Aeroport de Girona per la temporada d'estiu a la seva pàgina web.

L'acord, segons ha comentat Espadalé, garanteix que l'Aeroport de Vilobí d'Onyar (Girona) tingui vols suficients per tenir uns quatre milions de passatgers a l'any. Les dues parts també han acostat posicions després que Aena rebaixés les taxes a l'aeroport gironí, ha explicat.

El president de la cambra gironina no ha concretat quines seran les dades i xifres definitives del conveni, que encara no té data per signar.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios