red.diariocritico.com

Enquesta d'Eurochambres

El creixement a Catalunya superarà el d'Espanya i la UE al 2011 gràcies a les exportacions

Miquel Valls creu que les empreses "han fet els deures"

Catalunya creixerà per sobre d'Espanya i la Unió Europea (UE) el 2011 gràcies a les exportacions, segons els resultats de l'enquesta de Eurochambres d'aquest any, que aporta les opinions de 800 empreses catalanes i en la qual participa la Cambra de Comerç Barcelona.

Així, la comunitat catalana lidera la sortida de la crisi a Espanya gràcies a les exportacions, mentre que les vendes, l'ocupació i la inversió han seguit caient al llarg del 2010 però en menor mesura que l'any passat.

En una trobada de periodistes, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha explicat que "les empreses han fet els deures" aquest any amb "ajustaments forts" i que aquestes seran les encarregades de treure el país de la crisi. Així, ha celebrat que el nou Govern sigui "amic de les empreses", però ha lamentat l'escas finançament.

Les paraules de Valls es confirmen amb els resultats de l'enquesta, segons la qual un 33% dels empresaris creu que es produirà un creixement de les vendes en el territori en contra d'un 17%. A més, un 56% opina que les exportacions superaran les xifres de 2010.

Un 20% dels empresaris són optimistes pel que fa a un increment de l'ocupació, mentre que hi ha postures igualitàries quant al creixement o la disminució de la inversió amb un 23% de suport a les dues possibilitats.

Per sectors, les vendes en el territori i l'ocupació tindran un impacte positiu en els serveis, mentre que a la indústria l'ocupació seguirà caient en 2011, però en menor mesura a causa dels ajustos. D'altra banda, les exportacions creixeran en la indústria i també, però en menor mesura, als serveis el 2011, sector en què tampoc s'espera un creixement positiu pel que fa a inversió.

Valls ha fet un balanç positiu de 2010 i ha celebrat la privatització del 49% d'Aena, encara que ha lamentat que les institucions del territori, com la Cambra, no tinguin més pes en la presa de decisions. També ha ressaltat el bon funcionament del turisme a Barcelona i ha celebrat la posada en marxa aquest dimarts del primer corredor transfronterer que uneix la zona portuària de la capital catalana amb Lió.

Prudència davant la supressió de quotes

Valls s'ha mostrat prudent pel que fa a la supressió de les quotes obligatòries aprovada pel Govern, però ha volgut esperar que passi un temps per "conèixer més detalls", ja que la Cambra es troba en "un període de transició".

En declaracions a Europa Press, Valls ha explicat que la Cambra no disposarà d'un pressupost per al nou any fins a mitjans de gener, per la qual cosa serà a partir de llavors quan es tingui clara la nou full de ruta.

Miquel Valls ha sostingut que dues terceres parts de les quotes es destinaven a la internacionalització de les empreses catalanes i una tercera part a la formació de les mateixes, i ha confirmat que la Cambra continuarà en aquesta línia tot i que les quotes siguin voluntàries. "Trobarem un vestit a mida per a cada territori que permeti l'eficiència i mantenir l'essència de les càmeres", ha reblat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })