red.diariocritico.com

Es reuneixen aquest dimecres

SI li diu a ERC que, si volen aliances de cara a les municipals, el candidat a alcalde ha de ser Laporta

SI li diu a ERC que, si volen aliances de cara a les municipals, el candidat a alcalde ha de ser Laporta

Uriel Bertran diu que el perfil dels republicans no aglutina l'independentisme

SI exigirà a ERC que una hipotètica aliança per concórrer en coalició a les eleccions municipals de Barcelona passi per que el partit de Joan Laporta lideri la candidatura, una proposta que el líder d'ERC a la ciutat, Jordi Portabella, va rebutjar aquesta setmana durant una entrevista. Dit d'una altra manera, que el candidat ha de ser Joan Laporta.

"No és un atac contra ningú -en referència a Portabella-. Creiem que els perfils d'ERC no són capaços d'aglutinar l'independentisme" ha argumentat el portaveu del partit, Uriel Bertran, en roda de premsa al Parlament.

Una delegació dels dos partits es reunirà aquest dimecres a la tarda per negociar una possible coalició, en el que serà el primer contacte formal entre els dos partits després del desastre electoral d'ERC a les autonòmiques i la irrupció de Solidaritat al Parlament per primera vegada en la seva història.

Bertran ha precisat que SI aspira a Barcelona a formar una aliança amb ERC, la CUP, i amb altres col·lectius i personalitats de l'independentisme, sempre que el cap de llista sigui elegit, mitjançant unes eleccions primàries, exclusivament pels afiliats de SI.

Aquesta exigència, que Bertran ha qualificat de irrenunciable, deixaria sense la possibilitat de liderar la coalició a cap membre d'ERC, partit al qual SI critica per haver diluït el seu perfil independentista en els últims anys donant suport tots els pressupostos que ha presentat el bipartit municipal de Barcelona format per PSC i ICV-EUiA.

'Barcelona per la Independència' és el nom que SI proposa per a la coalició, un projecte que ha de reflectir "la força de l'independentisme emergent", cosa que, segons ell, no pot liderar ERC per tots els tripartits que ha pactat tant a nivell autonòmic com municipal.

Una altra de les exigències de SI és que tots els consellers comarcals i diputats provincials que s'obtinguin amb la hipotètica coalició no podran exercir els seus càrrecs sota les sigles d'ERC, i argumenten que és perquè els vots independentistes no serveixin per tornar a formar tripartits a consells comarcals o diputacions.

"Convèncer a ERC que és bo per a Barcelona que la candidatura estigui liderada per SI. Entenem que la voluntat de canvi requereix aquest esforç" per part dels republicans, ha resumit Bertran.

A la files del partit de Laporta argumenten que si no són ells els que lideren la candidatura tota la "voluntat de canvi" que hi ha a Barcelona per rellevar a l'actual alcalde, Jordi Hereu, la capitalitzarà el líder de CiU a la ciutat, Xavier Trias .

Bertran ha conclòs que el lideratge de la candidatura per part de SI està fonamentat en que el cap de llista no pot estar en la dinàmica de tripartit en la qual està ERC, de manera que confia en la "generositat" dels republicans per arribar a un acord.

"Hi ha molta feina al Parlament. La decisió és delicada", ha dit Bertran sobre la possibilitat que Laporta lideri la candidatura a les municipals de maig de 2011 tan sols sis mesos després d'haver estat elegit diputat autonòmic. Però també cal recordar que l'expresident del Futbol Club Barcelona -i definitiu factotum de SI- també ha manifestat en més d'una ocasió el seu desig de poder arribar a l'alcaldia de Barcelona.

SI, a més, contempla aquesta possibilitat, però no formarà part de les condicions que posaran sobre la taula en la reunió amb ERC. Per la seva banda, el mateix Bertran ha confirmat que no es postularà per alcaldable a Badalona, la seva ciutat natal.

Per part de SI aniran a la reunió Uriel Bertran, el diputat Alfons López Tena, i l'ex dirigent de Reagrupament Oriol Sallas, mentre que, per part d'ERC, tot apunta que acudiran la regidora de Barcelona Ester Capella, el president de la federació d'ERC a la capital catalana, Oriol Amorós, i el secretari de Finances de la Federació Carles Macian.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })