red.diariocritico.com

Embrió d'un clúster tecnològic

Siemens tindrà un laboratori d'investigació al parc tecnològic de Reus

Començarà la seva activitat al primer trimestre de 2011

L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha anunciat avui que la multinacional alemanya Siemens instal·larà al parc tecnològic de la ciutat un laboratori d'investigació que donarà feina a 30 persones altament qualificades.

Es tracta d'una enginyeria de sistemes d'automatització que començarà a funcionar el primer trimestre del 2011, després que la multinacional ja hagi signat el contracte per ubicar-se al Tecnoparc de Reus.

Amb l'arribada de Siemens, es consolida "l'embrió d'un clúster tecnològic a Reus amb importants empreses multinacionals", segons ha manifestat Pérez en un esmorzar amb els mitjans.

Siemens s'instal·larà al centre de negocis de R+D (CEPID) del Tecnoparc, l'edifici està acabat finalitzat i on es van a instal·lar al començament de 2011 altres proveïdors tecnològics com @ ctivaCPD, primer centre de processament de dades d'alta capacitat que s'instal·la fora de Barcelona.

El Centre de Seguretat Informàtica de Catalunya (Cesicat), que actualment dóna feina a més de 30 persones en el viver d'empreses de Reus (Redessa), i els serveis informàtics del Grup Innova també es traslladaran el 2011 al centre d'empreses tecnològiques del Tecnoparc.

L'empresa T-Systems, del Grup Deutsche Telekom, implantada a Redessa, també es traslladarà el proper any al parc tecnològic, concretament a l'edifici Tecnoparc, futura seu de la Fira de Reus i de la Cambra de Comerç de Reus.

A més de la branca tecnològica, ja hi ha tres laboratoris internacionals -la mexicana Silanes, el 'Danone' colombià Alpina, i la nord-americana Novus Internacional- que han confirmat la seva instal·lació en el CEPID en el primer trimestre de 2011 com a primer pas per a la seva expansió a Europa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })