red.diariocritico.com

Prova pilot a Sitges

La Caixa, Telefónica i Visa creuen que entre tres i cinc anys serà habitual fer pagaments mitjançant el mòbil

Els clients valoren la rapidesa, comoditat i seguretat del sistema, i els comerciants l'agilitat

La Caixa, Telefónica i Visa auguren que els pagaments a través del mòbil a Espanya es poden implantar "de forma massiva" a mitjà termini, entre tres i cinc anys, han informat després de culminar amb èxit una prova pilot de sis mesos a Sitges (Barcelona).

L'experiència, pionera a Espanya i la primera d'Europa amb un volum tan elevat de participants -500 comerços i 1.500 clients-, ha conclòs amb un augment d'operacions via electrònica del 30% i de les compres mitjanes per usuari del 23% entre els que han format part de la iniciativa.

Això vol dir que el mòbil -amb targeta integrada al telèfon- s'ha sumat a les operacions habituals amb targeta tradicional, i ha servit per a efectuar pagaments que anteriorment els clients feien en efectiu, han informat a Europa Press fonts de La Caixa.

El 60% de les compres a través del mòbil han estat inferiors a 20 euros (micropagaments), i el 75% s'han realitzat en dies laborables. Per establiments, destaquen els supermercats (57%) i els restaurants (14%), i l'edat mitjana dels clients ha estat de 46 anys.

Els clients han valorat la rapidesa, comoditat i seguretat del sistema, i els comerciants l'agilitat.

La iniciativa, que seguirà de manera indefinida a Sitges després de la seva bona acceptació, també ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de la localitat, Samsung i Ingenico. De moment, no hi ha previsió de noves implantacions.

Funcionament

La prova pilot s'ha basat en la tecnologia de proximitat NFC (Near Field Communication), per la qual es paga només acostant el mòbil al terminal de punt de venda dels comerços una vegada el comerciant introdueix l'import.

Amb aquesta tecnologia, la targeta SIM del telèfon es converteix en un moneder mòbil virtual amb capacitat de guardar vàries targes de crèdit i que permet realitzar pagaments de qualsevol import.

Segons dades dels impulsors de la prova pilot quan es va posar en marxa al maig, els experts calculaven que el 2012 el 20% de tots els models de mòbils tindrà la tecnologia NFC, i que el 2013, hi haurà 300.000 milions de transaccions a través de l' mòbil a tot el món, valorades en 860.000 milions d'euros.

La Caixa ha estat l'entitat emissora de la targeta Visa que es va col·locar a la SIM del mòbil dels participants i va subministrar els terminals punt de venda per als comerços, Telefónica va aportar la tecnologia, i Visa l'aplicació de pagament per mòbil.

Els 1.500 usuaris que van participar en la prova van rebre unes hores de formació per explicar com utilitzar el mòbil.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })