red.diariocritico.com

Segons la Cambra de Tarragona

Els usuaris tarragonins de l'AVE ho són, sobretot, per motius laborals

L'usuari majoritari té entre 35 i 60 anys

La principal motivació de viatge per als usuaris de l'AVE al Camp de Tarragona és la laboral i professional, segons ha afirmat el 60% dels viatgers en un informe realitzat per la Cambra de Tarragona coincidint amb el quart aniversari de la inauguració de l'estació tarragonina.

En un comunicat, l'organisme ha indicat que el perfil de l'usuari majoritari respon al d'una persona entre 35 i 60 anys (en el 60% dels casos), amb un elevat nivell de formació (66%) i que desenvolupa treballs qualificats i amb responsabilitat (42,5%).

A partir d'aquesta informació, juntament amb la de freqüència mitjana dels viatges i la relació origen-destinació des de l'estació de Tarragona, la Cambra ha definit tres perfils de viatgers.

El primer és el de l'usuari que viatja per motius professionals i per negocis amb origen o destinació a Madrid, que representa el 20,2% del total. Té un nivell de formació més elevat que el conjunt de la mostra, una major presència de directius, empresaris, tècnics i professionals liberals, una mitjana d'edat més elevada -entre 45 i 60 anys- i una freqüència relativament baixa de viatges, principalment mensual.

El segon perfil és el de l'usuari que viatja per motius laborals amb origen o destinació a Barcelona, que suposa el 11,9% del total. També compta amb un elevat nivell de formació, però la freqüència de viatges és més gran, ja que dos terços dels usuaris utilitzen el servei cada dia.

El tercer perfil és el de l'usuari que viatja per motius familiars, que representa el 16,6% del total. Madrid i Saragossa són els principals orígens i destinacions d'aquests viatgers, que tenen un nivell de formació elevat però inferior als altres dos perfils. Compta amb un major pes de població jove -entre 25 i 34 anys- i la freqüència de viatges és relativament baixa, ja que dos terços viatgen mensualment.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })