red.diariocritico.com

Pendent del veredicte del Consell Nacional

La continuïtat de Puigcercós al capdavant d'ERC, a judici aquest dissabte

La continuïtat de Puigcercós al capdavant d'ERC, a judici aquest dissabte

La votació serà secreta

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha de sotmetre aquest dissabte el seu lideratge al Consell Nacional del partit, el màxim òrgan entre congressos, que en una votació secreta decidirà si manté la seva confiança en la direcció fins al Congrés de la formació independentista previst per a octubre de 2011.

Després de la davallada electoral de les eleccions nacionals catalanes, en les quals ERC va passar de 21 a 10 diputats recollint el pitjor resultat des de 1988, Puigcercós va decidir posar el càrrec a disposició del partit -48 hores després de la nit electoral-.

El líder republicà argumenta que es veu "capaç" de redirigir la situació i aconseguir que ERC es recuperi de la derrota a les municipals del 2011, però assegura que deixarà el lideratge del partit si aquest li ho demana en el Consell.

El Consell Nacional està format per més de 200 militants d'ERC, que van des dels càrrecs més destacats en les institucions i en les cambres legislatives, fins els responsables del partit de totes les comarques de Catalunya.

Després d'un discurs inicial tant de Puigcercós com del secretari general d'ERC, Joan Ridao, tots els membres tindran la possibilitat d'oferir la seva visió de la situació, i, després de les intervencions, es procedirà a la votació secreta.

No està determinat pels estatuts del partit quin suport ha d'obtenir el líder per seguir, però Puigcercós aspira al màxim suport possible per evitar la fractura del partit sis mesos abans de les eleccions municipals.

A la files d'ERC expliquen que el seu descens electoral, en gran part, s'explica perquè el partit va evidenciar una gran divisió en el Congrés Nacional que va celebrar el 2008 -on es van presentar quatre candidatures a liderar la formació-, de manera que ara aspiren que la divisió no s'evidenciï de nou i afecti els comicis locals.

Carod i Benach, per la renovació

El lideratge de Puigcercós ha estat qüestionat públicament pel vicepresident en funcions de la Generalitat i exlíder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, que va declarar que la direcció del partit va haver de dimitir la mateixa nit de les eleccions. No obstant això, aquesta setmana ha manifestat que el relleu s'hauria de produir després de les municipals.

Així mateix, el número dos de Puigcercós a les autonòmiques, Ernest Benach, es va mostrar partidari que l'actual direcció surti reforçada del Consell Nacional, però que al Congrés de 2011 opti per deixar el càrrec i donar pas a "gent de cap altre" .

En el Consell Nacional el secretari general presentarà davant els militants el 'full de ruta' que ha dissenyat per rellançar el partit de cara a les municipals, un encàrrec que liderarà el conseller de Cultura en funcions i nou afiliat d'ERC, Joan Manuel Tresserras.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })