red.diariocritico.com

Té el suport de PSC i PP

CiU demana més càmeres de videovigilància a Barcelona

ERC i ICV-EUiA s'oposen a la mesura

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres amb els vots a favor de PSC, CiU i PP, i el rebuig d'ERC i ICV-EUiA, una iniciativa de la federació per la qual s'elaborarà un estudi que indiqui quins punts de la ciutat són "susceptibles" d'instal·lar càmeres de videovigilància.

El líder municipal de CiU, Xavier Trias, ha argumentat que la proposició ni atempta contra les llibertats dels ciutadans ni és un intent de reduir efectius policials, sinó que planteja la possibilitat de millorar la seguretat dels carrers de Barcelona amb la instal·lació d'aquests sistemes de vigilància.

La tercera tinent d'alcalde i responsable de Seguretat, Assumpta Escarp, ha avalat la proposta perquè el consistori "ni sacralitza ni rebutja" l'ús de les videocàmeres, uns dispositius de vigilància que ja estan presents en algunes zona de la ciutat des de 2001.

El líder del PP, Alberto Fernández Díaz, s'ha mostrat satisfet per una iniciativa que el seu partit ja va demanar temps enrere, mentre que ERC i ICV-EUiA s'oposen frontalment a la mesura perquè la veuen innecessària.

Jordi Portabella (ERC) ha assegurat que no s'ha demostrat que la presència de càmeres sigui efectiva per disminuir la delinqüència, mentre que el regidor ecosocialista Joaquim Mestre ha alertat que l'estudi obre la porta a que la instal·lació d'aquests dispositius s'imposi de forma "reiterada".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })