red.diariocritico.com

De cara la campanya de Nadal

Mercabarna preveu "estabilitat" en els preus dels aliments

Les fruites han baixat un 7 per cent i també registren descensos peixos com el rap o el lluç

Els majoristes de Mercabarna preveuen una tendència a la "estabilitat" dels preus dels principals aliments de la campanya de Nadal. Les fruites han baixat un 7 per cent respecte l'any passat i també registren baixes significatives peixos com el rap o el lluç.

Els gremis de Fruita i Verdura i del Peix de Mercabarna han donat a conèixer les previsions de la campanya de Nadal a la que esperen un volum de venda similar al de l'any passat. El descens del consum intern s'ha equilibrat amb un augment de les exportacions.

Els majoristes de fruita i verdura preveuen comercialitzar 85.000 tones de producte aquest mes de desembre mentre que els majoristes de peix comercialitzaran 7.900 tones de peix i marisc fresc i congelat.

Quant a la fruita, els preus han baixat un 7 per cent amb l'excepció del raïm que és un 30 per cent més cara. Els principals increments de venda s'han registrat en el plàtan de Canàries, el maduixot, el meló de Sud-amèrica i la pinya.

En canvi, els productes exòtics han patit un retrocés a causa del seu alt preu de venda. Les verdures i hortalisses han registrat un increment del 20 per cent en el preu que, segons el president del Gremi de Majoristes de Fruita i Verdura, Casimir Llorens, "en anys anteriors gairebé no cobria els costos de producció".

El peix, per la seva banda, manté uns preus estables amb descensos importants en el lluç i el rap. "Semblava impossible situar-nos en els mateixos preus de l'any passat, però ho hem aconseguit", segons Juan Videla, representant del Gremi de Majoristes de Peix de Mercabarna.

Els peixos més demandats pels catalans són l'orada, el llobarro, el turbot, el lluç i el peix. Pel que fa al marisc, puja de preu la cigala i es mantenen la gamba llagostinera i el llagostí.

Els majoristes de Mercabarna han recomanat als consumidors que "abans de comprar mirin el preu dels productes i comparin en diferents establiments, cal fer mercat", ha dit Casimir Llorens.

Per orientar els consumidors, els majoristes han preparat diversos menús "anticrisi" de 13 a 15 euros de cost que inclouen plats com 'sopa de meló amb gambes', 'peres banyades amb xocolata negra', 'tronc de lluç a la donostiarra' o 'amanida de salmó marinat'.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })