red.diariocritico.com

Segons un informe de Sentit Comú per Catalunya

El nou Parlament marca un perfil majoritari de diputats amb poca o nul·la experiència en el sector privat

El nou Parlament marca un perfil majoritari de diputats amb poca o nul·la experiència en el sector privat

Preponderància masculina, edat mitjana de 48 anys, i un 24 per cent de funcionaris són altres trets

El 64 per cent dels nous diputats al Parlament de Catalunya o bé no han passat mai per l'empresa privada o, si ho han fet, ha estat durant un temps molt breu. Aquesta és una de les conclusions que s'extreu de l'informe electoral publicat pel grup cívic Sentit Comú per Catalunya arran de la composició de la Cambra devinguda de les passades eleccions del 29 de novembre.

Altres dades que es poden extreure és que el 59 per cent de diputats són homes i que l'edat mitjana és de 48 anys. La gran majoria tenen títols universitaris i un 24 per cent són funcionaris. El 84 per cent ha ocupat un càrrec públic.

L'actual informe és l'actualització del ja publicat el 18 d'octubre, basat en el Racòmetre -l'enquesta de l'emissora Rac1.

L'observació permet a Sentit Comú per Catalunya denunciar la dificultat pública d'accedir als currículums dels candidats, i és així com des del grup cívic es demana als partits que, de cara al futur, adoptin el model del currículum vitae europeu.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })