red.diariocritico.com

Amb motiu del 50è aniversari de l'estrena de l'obra

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat porta El Pessebre de Pau Casals a diversos escenaris per acabar a la Sagrada Família

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat porta El Pessebre de Pau Casals a diversos escenaris per acabar a la Sagrada Família

L'oratori va ser escrit a Prada de Conflent i estrenat a Acapulco

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretarà El Pessebre de Pau Casals aquest divendres al Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell. Dissabte, ho farà al Teatre de la Llotja de Lleida, mentre que el dia 22 d'aquest mes l'escenari serà la Catedral del Sant Esperit de Terrassa. Finalment, el 21 de gener, el recinte serà la nau central de la Sagrada Família. El Pessebre compleix aquest any el 50 aniversari de la seva estrena.

Sota la batuta de Josep Ferré, a més de l'orquesta santcugatenca, en el concert participen

Rosa Mateu (soprano), Xerach Alonso (soprano), Claudia Schneider (contralt), Joan Ribalta (tenor), Toni Marsol (baríton), Josep Pieres (baix). A banda, també hi ha les corals la Capella de Santa Maria de Ripoll, el Cor Aulos de Sant Cugat del Vallès, la Coral Ginesta de Badia del Vallès, la Coral Sant Cugat del Club Muntanyenc de Sant Cugat del Vallès, la Coral Xalesta de l’Hospitalet de Llobregat, l’Orfeó de Sants de Barcelona, l’Orfeó Gracienc de Barcelona, i cantaires de diferents cors de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Aquesta és la segona ocasió que l'Orquestra Simfònica Sant Cugat programa l'obra de Casals, d'altra banda molt més interpretada fora de Catalunya que al país. El Pessebre, amb textos de Joan Alavedra, va ser escrita a Prada de Conflent entre 1943 i 1945 i estrenada a Acapulco (Mèxic). És un oratori per a solistes cor i orquestra.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })