red.diariocritico.com

L’última etapa del tour d’actes oficials

El 29N: El principi de la fi del president en funcions José Montilla o com redueix l'agenda

El 29N: El principi de la fi del president en funcions José Montilla o com redueix l'agenda

Darreres activitats: homenatges, inauguracions, actes institucionals i lliuraments de premis

El 29N, l’endemà de les eleccions al Parlament de Catalunya, el president de la Generalitat, José Montilla, passava a ser president en funcions. Per això mateix va donar un respir a la seva agenda oficial. Potser per donar temps a treure tots aquells actes previstos, que només pot portar a terme un president i no un "en funcions", al que li queden “dos telediaris”.

Però ja el 30N José Montilla va reprendre l’activitat de la seva agenda, l’última etapa del tour d’actes oficials al capdavant de la Generalitat. Això sí, al capdavant “en funcions”. Fins a les hores s’han succeït homenatges, inauguracions de Congressos, de Fòrums, actes institucionals i lliuraments de premis. 

Però què va fer exactament el 30N? Doncs com no podia ser d’altra manera, el va entrevistar el periodista Josep Cuní al programa Els Matins de TV3. Després vindria el principi de la fi... presidiria la reunió setmanal del Consell Executiu, i posteriorment participaria a l'acte institucional amb motiu de la III Jornada de directius de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE), 'Dirigir i obrir-se al món', que va organitzar la CEDE i la Fundació Príncep de Girona, i va estar presidida pel Príncep d'Astúries.

L’agenda oficial del president tornaria a l’activitat el 2 de desembre, amb la cloenda del tercer Fòrum Biocat 2010, que va reunir els representants de les empreses i entitats del sector biotecnològic, biomèdic i de les tecnologies mèdiques de Catalunya, amb l’objectiu de fomentar la col•laboració conjunta en la innovació.

I del 2 de desembre passem directament al dia 7, que va ser quan el president en funcions, José Montilla, es va reunir amb una delegació del Govern de la Federació russa, encapçalada pel seu vicepresident, Alexander Zhukov.

El dia 9 va tornar a presidir la reunió setmanal del Govern català. L’endemà, dia 10, el president de la Generalitat en funcions va participar a l'acte jurisdiccional de presa de possessió judicial del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, acompanyat del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació en funcions, Joan Saura; de la consellera de Justícia en funcions, Montserrat Tura, i de la presidenta sortint del TSJC, Maria Eugènia Alegret. Seguidament, José Montilla, va encapçalar l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme que es va celebrar en commemoració del 20è aniversari de l’atemptat d'ETA el 1990 a Sabadell, que va costar la vida a 6 agents de la Policia Nacional.

El dia 11 de desembre el president de la Generalitat en funcions va assistir a la inauguració de la seu del Bisbat de Terrassa. També va presidir l'acte institucional de record a Ernest Lluch en el 10è aniversari del seu assassinat a mans de la banda terrorista ETA.

El 13 de desembre José Montilla va presidir l'acte de lliurament del Premi Justícia de Catalunya, que se l’ha concedit enguany a l'ex presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret.

I la darrera activitat oficial que consta a l’agenda del president en funcions, data del dia 14 de desembre, que va ser quan va presidir la reunió setmanal del Consell de Govern. A més, va lliurar, juntament amb el conseller del departament d’Innovació, Universitats i Empresa en funcions, Josep Huguet, les medalles i els diplomes turístics durant la celebració de la 25ena edició dels Guardons del Turisme de Catalunya.

Es va acostant la fi del principi!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios