red.diariocritico.com

Entre aquest dimarts i diumenge

'De tapes per Barcelona' preveu recaptar entre 150.000 i 200.000 euros

Enric Crous veu en el concurs una gran oportunitat en un moment de crisi

La segona edició del concurs 'De tapes per Barcelona', que s'ha inaugurat aquest dimarts i finalitzarà el diumenge, preveu recaptar entre 150.000 i 200.000 euros, segons ha informat a Europa Press el director general d'Estrella Damm, Enric Crous.

Crous ha destacat que el concurs suposa "una gran oportunitat en un moment de crisi per al sector hostaler després de diversos anys dolents" i que, per aquest motiu, l'exhibició de tapes té una gran importància, sobretot, per al turisme.

Ha sostingut que la cultura de la tapa està "totalment arrelada" a Catalunya, ja que és una característica clau de la Mediterrània i que, per aquest motiu, se celebraran més edicions en un futur.

En aquesta segona edició participen 49 restaurants -enfront dels 40 de la primera- que posaran a la venda en els seus locals la tapa presentada a concurs, la qual anirà acompanyada d'una cervesa Estrella Damm, amb un preu fix de 2,40 euros, el mateix que el 2009. La iniciativa ha estat organitzada pel Gremi de Restauració de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i Estrella Damm.

En declaracions a Europa Press, el president del Gremi de Restauració, Gaietà Farràs, ha explicat que l'any passat es van vendre 25.000 tapes i que aquest any es preveu arribar a les 40.000.

Farràs ha manifestat que la importància del concurs es troba que mostra al consumidor la innovació dels restauradors, que "es trenquen el cap" creant noves tapes per als seus clients.

El president dels restauradors ha assenyalat que gràcies al mapa d'establiments que es pot consultar a la web del concurs són moltes les persones que, des d'altres províncies catalanes, s'acosten als locals barcelonins per degustar les tapes.

Diumenge, dia en què finalitza el concurs, es lliuraran el premi del Gremi a la tapa més elaborada, el premi Estrella Damm a la tapa més original que incorpori la cervesa en els seus ingredients i el guardó a la tapa més popular, que serà votada pels consumidors.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })