red.diariocritico.com

Dos projectes "molt rellevants" per a inicis del 2011

Fira de Barcelona entra en un procés d'externalització que li ha de suposar el 30 per cent de la facturació en cinc anys

L'entitat espera ingressar 111.000.000 en el proper exercici

Fira de Barcelona ha anunciat una aposta clara per la internacionalització com a element central del seu nou pla estratègic, que preveu que els ingressos procedents de les activitats exteriors representin el 30 per cent de la facturació en cinc anys, enfront de l'11 per cent actual.

Aquest any, l'entitat firal ha facturat 101 milions d'euros, un 5% menys del previst, complint amb el pressupostat, i espera ingressar 111.000.000 el 2011, fet que suposa un 4,3% menys que el 2009, l'any firal comparable.

El director general de Fira de Barcelona, Agustín Cordón, ha explicat en roda de premsa que l'organització no ha tancat cap acord, però està treballant amb operadors de països com Singapur, Vietnam, el Marroc i Brasil per internacionalitzar salons del sector de la construcció, els equipaments d'hostaleria, l'àmbit de l'aigua i les piscines.

Cordón ha avançat que durant el primer trimestre del 2011 es concretaran dos projectes "molt rellevants" per Fira de Barcelona i que els primers a internacionalitzar-se seran els salons professionals industrials.

El director general de la institució ha remarcat que la revisió del pla estratègic no pretén només superar la crisi actual, sinó adaptar-se al canvi que requereix el model firal. Ha destacat que Fira de Barcelona serà una de les primeres institucions europees a impulsar aquesta línia, però que compta amb precedents "molt consolidats" com Alemanya.

Pla estratègic

El nou pla estratègic de Fira de Barcelona calcula augmentar entre un 50 i un 60% la facturació en els propers quatre anys. Quant a la internacionalització, preveu exportar salons propis a l'exterior a través d'acords amb operadors locals, participar en fires ja existents i assessorar organitzacions firals de països menys desenvolupats en aquest àmbit.

A més de la internacionalització, el pla estratègic preveu potenciar la inversió en tecnologia i innovar en salons i serveis, el que es tradueix en la creació d'esdeveniments nous. Fira té previst celebrar el 2011 un de nou dedicat a la externalització de serveis i està estudiant futurs llançaments d'altres certàmens.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha explicat que la setmana que viatjarà a Londres per defensar la candidatura de la ciutat per ser la Mobile World Capital, el que ajudaria a mantenir el Mobile World Congress, que està assegurat a la capital catalana fins al 2012 .

Durant 2010, un any de baixa intensitat a causa dels esdeveniments triennals, s'han celebrat 57 salons. Per 2011 es preveuen 65, entre els quals destaquen esdeveniments com el Saló de l'Automòbil, Construmat, Mobile World Congress i Itma, la fira més important del món sobre tecnologia tèxtil, que se celebra per primera vegada a la capital catalana i ocuparà totes les zones de Gran Via a principis de setembre, una vegada inaugurades les noves instal·lacions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })