red.diariocritico.com

Diu que hi hauria d'haver portes de vidre

El president dels comerciants de la Boqueria critica les reixes que tanquen el mercat

Manel Ripoll compara l'estètica de la solució municipal amb la presó de Guantánamo

El president de l'associació de comerciants de la Boqueria, Manel Ripoll, s'ha mostrat "disgustat" amb el Districte pel tancament nocturn del mercat amb reixes encara en construcció, i que ha assegurat que li donen aspecte de presó. "Això és Guantánamo", ha sentenciat.

En declaracions als periodistes, Ripoll ha exigit que es tanquin els accessos amb portes de vidre, i ha amenaçat amb abandonar el seu càrrec si no es porta a terme el tancament amb vidre almenys en els accessos que donen a la Rambla, opció a la que el districte s'ha compromès.

El tancament era una reivindicació històrica dels venedors de la Boqueria per no trobar-se a primera hora del matí condons usats i brutícia, una reclamació que van assegurar després de la publicació d'unes fotografies que mostraven a prostitutes exercint en els porxos del mercat.

Escarp ha explicat que cal resoldre la col·locació de les reixes a la plaça on venen les pageses - plaça de Sant Galdric -, i que les portes de vidre s'instal·laran després de la restauració de l'arc modernista d'entrada del mercat, que Ripoll exigeix que es mogui cap endavant, fins al límit del mercat amb la Rambla.

La regidora de Ciutat Vella ha explicat que l'arc s'haurà de retirar per a la seva restauració, i ha afirmat que caldrà esperar a l'estudi de Patrimoni per decidir sobre la seva col·locació, si en la seva ubicació actual o avançar-lo fins a la vorera lateral de la Rambla.

El pàrquing subterrani, a partir de novembre de 2012

D'altra banda l'aparcament subterrani que es construeix a la plaça de la Gardunya de Barcelona, darrere del Mercat de la Boqueria, començarà a funcionar el novembre de 2012, ha afirmat aquest dilluns la regidora del districte de Ciutat Vella, Assumpta Escarp.

Després d'una visita d'obres, Escarp ha assegurat que l'obra, que servirà per soterrar tots els serveis del mercat, "avança a bon ritme" i ha pogut reduir en més d'un semestre les últimes previsions per la demolició prevista d'unes 20 vivendes a la cantonada de la plaça amb el carrer Floristes de la Rambla.

La construcció de l'aparcament consta de dues parts, segons ha explicat Escarp, perquè el mercat pugui mantenir la seva zona de càrrega i descàrrega. Després de la posada en marxa de l'aparcament, es construiran 64 habitatges a la banda de muntanya de la plaça i l'escola Massana a la banda de mar.

Per minimitzar l'impacte de les obres en l'activitat del mercat, l'Ajuntament ha tancat la façana posterior amb uns panells lluminosos amb imatges de les parades més properes a la plaça de la Gardunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })