red.diariocritico.com

Premiat per la Fundació Persona i Democràcia-Joaquim Xicoy

Jordi Pujol veu homenatjada la seva trajectòria política en el primer reconeixement públic després de fer 80 anys

Jordi Pujol veu homenatjada la seva trajectòria política en el primer reconeixement públic després de fer 80 anys

Per decisió pròpia, s'han ajornat tot tipus de distincions fins un cop passades les eleccions

L'expresident de la Generaltiat Jordi Pujol rebrà aquest divendres el seu primer homenatge després de complir els 80 anys en ser guardonat amb el II Premi 'Persona i Democràcia', que lliura la Fundació Persona i Democràcia-Joaquim Xicoy en reconeixement a una trajectòria política.

Pujol va celebrar el seu 80 aniversari el 9 de juny, encara que llavors va decidir anular qualsevol acte d'homenatge, amb la intenció que la federació es concentrés en les eleccions catalanes de la tardor.

Aquesta serà la segona edició dels premis que atorga la fundació, que es basa en l'humanisme cristià, funciona com 'think tank' democristià i pretén la màxima transversalitat dins el catalanisme polític.

Ramon Tremosa i Fernando Ónega, també reconeguts

A més, aquesta edició dels guardons reconeixerà amb el Premi 'Joaquim Xicoy' la tasca parlamentària de l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa per la seva "intensa activitat a favor dels drets humans".

La Fundació Persona i Democràcia lliurarà també el Premi 'Carles Cardó', amb el que reconeix la contribució a potenciar els valors humanístics i de qualitat democràtica, el periodista Fernando Ónega.

Els sis membres del jurat són el president de la fundació, Jordi Sales; el rector de la Basílica de la Mercè, Jordi Farré; Rita Xicoy, filla de l'històric dirigent d'UDC i ex president del Parlament; l'escriptor, periodista i ex diputat popular Manuel Milian Mestre; l'empresari Josep de Nadal; i el delegat d'Europa Press a Catalunya, Joan Corbera -premiat en l'anterior edició-.

També van ser guardonats en la primera edició d'aquests premis el ponent constitucional Miguel Herrero de Miñón, la figura del qual va ser glossada llavors per Jordi Pujol, i les diputades de CiU al Parlament Irene Rigau i Meritxell Ruiz, pel seu treball en l'elaboració de la Llei d'Educació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })