red.diariocritico.com

Per fomentar l'odi i el racisme

El Govern portarà el programa electoral de Plataforma per Catalunya a la Fiscalia

El Govern portarà el programa electoral de Plataforma per Catalunya a la Fiscalia

La Conselleria d'Acció Social i Ciutadana portarà a la Fiscalia el programa electoral de Plataforma per Catalunya (PxC) per determinar si hi ha indicis de delictes d'incitació a l'odi i al racisme. Ho ha anunciat Oriol Amorós, secretari d'Immigració, i ha avançat que "es trucarà el fiscal per informar-lo sobre el programa de PxC com ja es va fer en el cas de l'alcalde del PP a Badalona Xavier Garcia Albiol" per fomentar l'odi als romanesos en un fulletó que vinculava inseguretat i immigració. Amorós ha afirmat que els deu punts del programa electoral del partit de Josep Anglada són mentida i que les vuit referències al control de la immigració "fan apologia de l'odi respecte els veïns diferents".   

Segons ell, la Llei de Partits Polítics és una "norma conjuntural per frenar els independentistes bascos que fan apologia de la violència, però dels que fan apologia de la violència respecte els seus veïns, no diu res". Pel secretari, PxC és un partit amb un públic petit però preocupant - és la vuitena força a Catalunya- que ha aprofitat el descontentament dels ciutadans per la crisi per fomentar "la desagregació i l'odi entre els que pateixen". En aquest sentit s'ha mostrat descontent per l'augment del discurs racista de cara a les eleccions municipals.

Ha remarcat que el model de PxC és "injust, mentider i ineficient" i considera que s'ha de deslegitimar la formació amb arguments i fets per evitar un front comú de partits i entitats per no publicitar-la. A més, aposta per una ofensiva emocional contra la intolerància, mitjançant la creació d'espais d'interacció entre immigrants i autòctons.

Fent un balanç al front de la Secretaria ha assenyalat que la crisi ha dificultat la seva feina però s'han posat les bases per gestionar la immigració des del consens social i polític. "És un treball fet que traspassarem amb la major diligència, honradesa i ganes d'ajudar als que vinguin, perquè amb la immigració no es juga", ha assegurat Amorós.

Plataforma per Catalunya va multiplicar per sis els seus vots en tan sols tres anys, passant de 12.000 a les eleccions municipals de 2007 a 75.321 a les autonòmiques. Tot i experimentar un retrocés al seu territori, va obtenir un 2'5% dels vots i es va quedar a les portes d'entrar al Parlament. El seu programa incloïa propostes com la repatriació de persones perquè "l'aforament està ple", prioritzar els catalans en matèria d'educació, sanitat i treball i la negació del padró municipal pels immigrants sense papers.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios