red.diariocritico.com
El Consell Nacional d'ERC decidirà sobre el futur de Benach i Carod

El Consell Nacional d'ERC decidirà sobre el futur de Benach i Carod

A l'abandonar els seus càrrecs al Parlament i la Generalitat, la seva presència a l'Executiva del partit expira

El Consell Nacional d'ERC, que es celebrarà el 18 de desembre, decidirà si manté la presència del president del Parlament, Ernest Benach, i el vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira, a la cúpula del partit.

Tots dos són membres de l'Executiva, el que significa que la seva presència al màxim òrgan de decisió del partit expira quan ho fan també els seus càrrecs, el que passarà d'aquí poc quan es constitueixi el nou Parlament i el nou Govern.

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha avançat que el Consell Nacional servirà per fer "canvis a la direcció" i afrontar tant les eleccions municipals de maig del 2011 com el Congrés Nacional del partit al mes d'octubre del mateix any. A partit d'aquí, la continuitat de Benach i Carod dependrà del que decideixi el Consell Nacional, si prescindeix d'ells o els atorga noves funcions dins l'Executiva.

Tot i que des del partit encara no han decidit els canvis que introduiran, si que tenen clar que no seran "ni radicals ni traumàtics"  perquè la seva prioritat és mantenir el partit cohesionat de cara a les properes eleccions municipals. Encara que són conscient de la divisió interna que es va evidenciar al Congrés del 2008 és una de les causes de la batacada electoral que han rebut, aposten per fer una renovació "consensuada" de l'executiva i enfocar-la fonamentalment a impulsar la formació en els deu mesos que hi ha entre el Consell Nacional i el Congrés Nacional.

Llorente també ha destacat la importància de garantir la unitat en la renovació de la direcció per mantenir-se com a tercera força als ajuntaments catalans.

Junqueras sortirà reforçat

Després d'anunciar que Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura en funcions, serà l'encarregat d'idear l'estratègia per rellançar el partit de cara a les municipals, es preveu que l'eurodiputat republicà, Oriol Junqueras, també surti reforçat del Consell Nacional. A més, Llorente ha explicat que igual que Tresserras, que acaba d'ingressar com a militant d'ERC, Junqueras té un perfil independent i prové del món acadèmic, pel que també tindrà un paper protagonista en la reformulació de l'estratègia del partit i obrir el partit a nous sectors de la societat que en les autonòmiques van donar l'esquena als republicans.

Oriol Junqueras va ser reclutat per ERC per liderar la candidatura que els republicans van presentar en coalició amb altres partits a les últimes eleccions europees. Va sortir elegit eurodiputat i a la campanya electoral de les autonòmiques el partit li ha donat bastant protagonisme en els mítings.   

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })