red.diariocritico.com

Segons ha explicat Lluís Maria Sistach

Un Congrés Internacional sobre Cultura i Fe, alternativa del viatge del Papa a Barcelona si aquesta no s'hagués produït

L'Arquebisbe creu que la visita ha augmentat l'autoestima de la ciutat

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, tenia previst organitzar un Congrés Internacional sobre Cultura i Fe, si el Papa no podia finalment presidir la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família per motius d'agenda.

Així ho ha explicat el propi cardenal tres setmanes després de la solemne cerimònia a càrrec de Benet XVI, acompanyat de 1.100 concelebrants, en una trobada amb la premsa en què s'ha mostrat convençut que la projecció internacional de l'esdeveniment del 7 de novembre ha pujat el "autoestima" de Catalunya i dels catalans.

Sistach ha insistit en el "històric" de l'esdeveniment, i de l'èxit de les músiques seleccionades, la celebració, el ritme, la visita de l'Obra beneficosocial Nen Déu, conduïda per germanes franciscanes, i de la retransmissió de la televisió pública catalana TV3.

El cardenal rep encara multitud de mostres d'agraïment i felicitació, per escrit i per telèfon, per l'organització de la celebració, que aquest diumenge reunió en un dinar a la gran majoria de bisbes, tots els cardenals i arquebisbes espanyols, a més d'altres països .

Va ser una "visita rodona", i finalment "no va ploure", ha celebrat el cardenal visiblement content pel resultat del viatge del Bisbe de Roma a la capital de Catalunya, on sobretot volia que aquest trobés acollida i afecte, com ha recordat que va tenir a l'arribar al Palau Arquebisbal la nit del dissabte quan més d'un miler de persones es va amuntegar per donar-li la benvinguda.

En diverses ocasions, el Papa va trencar el protocol i els seus propis costums, com quan va sortir al balcó a saludar a la multitud de joves que l'esperava a la plaça de la Catedral, acompanyat pel propi cardenal.

"Era una fotografia molt teològica", perquè allí es trobaven representades l'Església universal, amb el Pontífex, i l'Església diocesana de Barcelona, amb Sistach. També va trencar el protocol quan, una vegada revestit disposa per a la celebració al culte, va saludar a alguns dels fidels presents a la basílica.

"Les llàgrimes me les vaig haver d'aguantar diverses vegades", ha recordat el cardenal, que es va emocionar amb la "entranyable" visita del Papa al Nen Déu, on ha assenyalat que la gent es va emocionar amb la vessant "més humana" de Joseph Ratzinger , un "gran teòleg i intel·lectual".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios