red.diariocritico.com

És el diputat electe més jove de la nova legislatura

Roger Montañola considera que els joves són la solució a la crisi i no part del problema

Roger Montañola considera que els joves són la solució a la crisi i no part del problema

El diputat més jove del Parlament de Catalunya creu que s'hauria de donar ajudes a les empreses per reduir l'atur juvenil

En Roger Montañola és un noi de 24 anys, regidor de joventut de l’Ajuntament de Premià a més d’estar estudiant un postgrau en Lideratge Polític. Però no només això, també s’ha convertit en el diputat més jove del Parlament de Catalunya de la mà de Convergència i Unió. Per qüestió de dies, va néixer el 29 de març de 1986, ha superat en José Antonio Coto, diputat pel Partit Popular, i amb el que compartirà l’honor de ser secretari de la mesa d’edat el dia de la constitució del Parlament.

Segons ell la seva trajectòria política ha estat totalment casual i molt ràpida. Amb 18 anys, mentre estudiava Ciències Polítiques, treballava els caps de setmana com a relacions publiques de la discoteca 759 a Vilassar. El seu cap, militant d’Unió Democràtica de Catalunya, el va incitar a ficar-se en política i ja amb 23 anys era secretari general d’Unió de Joves.  D’aquí al Parlament va anar tot rodat. Reconeix que, tot i ser el número 35 per Barcelona a la llista de CiU, s’esperava entrar com a diputat. Es considera una persona extremadament optimista i pensa que té molt a aportar. Per començar, entra amb il·lusió, ganes de fer coses i ímpetu. Tal i com afirma: "Puc aportar una visió fresca de les coses i, per sort, encara no he adoptat els rols negatius de la política".

En Roger és conscient que els joves d'avui en dia estan totalment desvinculats de la política i que el seu cas no és gaire habitual. Encara que al principi d'entrar a Unió els seus amics no ho entenien gaire pel fet que cada cap de setmana estava visitant militants i no sortia amb ells, amb el temps han acabat involucrant-se en política. Tot i això, confessa que ha intentat "demostrar que els que no participen de la política són els estranys". Amb el pas dels anys ha vist com més joves entraven en partits polítics de centre, ja que "abans els que estaven ficats en política pertanyien a partits radicals, de dreta o d'esquerra". Ell, que no és amant de la política de banderes i pancartes, creu que és el moment de simplificar la política extremista. A més considera que "una de les mesures per involucrar els joves en política és dirigir-nos a ells i tenir representació jove al Parlament, gent com en Coto o jo".

Defensor dels joves

Roger Montañola té molt clar el seu objectiu dins el Parlament: defensar els interessos dels joves. Pensa que tot i que el Parlament representa la societat catalana "hi ha molta gent però som molt pocs joves i això fa que la joventut no s'identifiqui amb la institució". A més, defensa que la seva intenció és "fer de lobby perquè l'Administració es curi d'aquest sector, que més que part del problema de la crisi, som la solució". Com a representant dels joves promet traslladar les seves inquietuds al Govern i lluitar pels temes que més els preocupen: l'alta taxa d'atur juvenil, la qualitat dels centres d'estudis o la impossibilitat actual d'emancipació. En aquest últim aspecte, tot i que ens els propers anys serà més fàcil per la baixada del preu dels pisos, creu que s'ha d'incentivar la cultura del lloguer que existeix a la resta d'Europa.

L'àrea en la que es vol centrar és la d'Educació i Universitats, on creu que els joves catalans poden donar més de sí si es fan millores. Per començar, l'anglès hauria de convertir-se gairebé en la segona llengua a les universitats i la meitat de les classes haurien de ser en aquest llengua. A més, la formació donada hauria d'estar orientada al mercat laboral, "no tant mitjançant la limitació de places dels estudis en els que és molt difícil treballar després sinó donar incentius morals per estudiar allò en el que pots trobar feina". A més pensa que s'ha de canviar la imatge de la Formació Professional, molt empobrida últimament, ja que la societat demanda tècnics.

Considera que els joves són part de la solució per canviar la situació perquè estan totalment preparats, educats i són molt competents. "Per reduir l'atur s'hauria d'incentivar les empreses amb 5.000€ per contractar joves de menys de 25 anys. Aquests diners anirien destinats a la millora dels contractes laborals, a més de la remuneració econòmica". També s'haurien de fer millores en la situació laboral dels becaris per evitar l'explotació que hi ha en algunes empreses. "Encara que aquesta proposta seria a llarg termini, s'invertiria el cicle i les empreses podrien retornar fàcilment aquesta ajuda".

Pels que pensen que la seva joventut li pot passar factura té un missatge molt clar: "Si no em prenen seriosament tenen un gran problema, perquè el meu escó val el mateix que qualsevol altre". El Roger considera que encara li queda molt per aprendre en aquest món i la millor manera de fer-ho és al costat dels millors, al Parlament de Catalunya. "Faré tot el que pugui i conec les meves limitacions, però tampoc vull que em preguin el pèl".

El futur

El futur diputat té la impressió que el Barça-Madrid  "va robar una mica d'atenció mediàtica a les eleccions", però pensa que els dies anteriors i posteriors a la constitució del Parlament es recuperarà. De moment, intenta compaginar els estudis, amb els càrrecs de regidor de joventut de Premià i secretari general d'Unió de Joves i la seva feina, gestionar una pàgina web que consisteix en una borsa de treball que connecta empreses amb particulars que sol·liciten un servei. Un cop entri al Parlament espera tenir temps per tot això, a més de portar la vida d'un jove de 24 anys que surt amb els amics.

En els últims dies ha notat un allau de peticions d'entrevistes per part dels mitjans de comunicació que volen parlar amb ell. El fet de ser el diputat més jove l'ha posat a primera plana de l'actualitat catalana i sap que a partir d'ara la seva vida canviarà lleugerament. "Tan a en Coto com a mi ens interessa que ens donin veu", ja que és una molt bona oportunitat per fer de pont entre la joventut i el Govern i demostrar que hi ha molta gent jove normal que vol canviar el món a través de la política.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })