red.diariocritico.com

Només el bipartit els dóna suport

Les perspectives de l'aprovació dels Pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona es presenten complicades

Les perspectives de l'aprovació dels Pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona es presenten complicades

Els pressupostos se sotmetran a aprovació final en el ple del 17 de desembre i s'eleven a 2.474.000 d'euros

L'Ajuntament de Barcelona ha encarrilat aquest dijous la recta final per aprovar els pressupostos i les ordenances fiscals del 2011 després de la Comissió d'Hisenda i Pressupostos, en què només els han donat suport al bipartit (PSC i ICV-EUiA), que està en minoria. ERC ha fet reserva de vot tot i influir en 35 milions d'euros, i CiU i el PP s'han posicionat en contra.

Els pressupostos, que se sotmetran a aprovació final en el ple del 17 de desembre, s'eleven a 2.474.000 d'euros, un 0,6% més que el 2010, encara que en aquesta xifra s'inclouen els 240 milions d'endeutament avançats aquest any . Per inversió es dediquen 609.000.000, i els comptes consolidats -inclouen empreses municipals- ascendeixen a 2.757.000, un 0,7% més.

La reserva de vot d'ERC ha originat una picabaralla en la comissió perquè el regidor de CiU Antoni Vives ha considerat que "la majoria tomba els pressupostos" per primera vegada en la història, el que expressa "l'enorme debilitat en què es troba el Govern municipal ", idea que també ha expressat Javier Mulleras (PP).

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) considera no vinculant el dictamen dels comptes que expressi la comissió. CiU ha insistit que no es podrà tocar ni una coma en la proposta de pressupostos que es presenti en el debat per a l'aprovació definitiva del pròxim ple del 17 de desembre, encara que Xavier Florensa (ERC) no ha donat per tancada la negociació.

En els 35 milions es comptabilitzen 25 milions més d'inversió, que s'obtenen de la despesa corrent, i canvis de partides de despesa corrent que ascendeixen a 10 milions. L'augment d'inversió es divideix per comprar sòl (10), adquirir sostre (10) i projectes de rehabilitació (5).

Aquestes quanties serviran en part per adquirir l'antiga seu de l'ONCE del carrer Calàbria i destinar-la a equipaments de gent gran, i a millores en espai públic del barri de la Font de la Guatlla. Els 25 milions s'han obtingut, entre altres, d'una reducció de 13 milions en despesa corrent i 4,6 de fires i congressos.

Reducció en fires

A més, l'Ajuntament s'estalviarà tres milions a despeses imprevistes i dos més a fires, quanties que es dedicaran a mercats (100.000 euros), BTV (1 milió), el Consorci de Normalització Lingüística (350.000 euros), ajuda a la família -sobretot menjadors escolars (1 milió)-, promoció econòmica i ocupació (1,3) i Acció Social (1,2).

Vives (CiU) ha defensat que els Pressupostos "queden curts" i ha repassat els seus 10 propostes, entre les quals augmentar la inversió en 160 milions recorrent a l'endeutament. Mulleras (PP) ha lamentat que només els hagin acceptat dues de 383 legacions, ha advertit que "un govern en crisi no pot treure la ciutat de la crisi" i ha demanat aprimar l'administració.

El primer tinent d'alcalde, Jordi William Carnes (PSC), ha rebutjat que el consistori s'endeuti més perquè seria un missatge "que no hagués estat entès" per la ciutadania. El regidor Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha retret al PP que quan parla d'aprimar l'administració "pensen en aprimar serveis i prestacions públiques", el que genera conflictes socials.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })