red.diariocritico.com

Confirmat l'actual batlle per el PSC

La propera batalla municipal per l'alcaldia serà amb un Trias que vol majoria absoluta i un Hereu que, sembla, repeteix com a candidat

La propera batalla municipal per l'alcaldia serà amb un Trias que vol majoria absoluta i un Hereu que, sembla, repeteix com a candidat

"Un ha d'aspirar a objectius atrevits", diu l'alcaldable convergent

El líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui que aspira a guanyar les eleccions municipals amb 21 escons, el nombre mínim per obtenir la majoria absoluta, i ha afirmat que demanarà "el vot útil" ara que els barcelonins estan farts de 32 anys de govern socialista, segons ell. Avui també s'ha donat la primera impressió de que el PSC confirmarà Jordi Hereu com a proper candidat a l'alcaldia. Segons el viceprimer secretari de la formació, Miquel Iceta, no estan buscant cap recanvi.

"Un ha d'aspirar amb objectius atrevits", ha defensat Trias, a qui les enquestes pronostiquen que tindrà entre 17 i 18 regidors, i després que la federació hagi obtingut en aquestes catalanes 256.771 vots a la ciutat (36,1%), vencent el PSC en tots els districtes excepte a Nou Barris, i hagi doblat als socialistes, que han obtingut 126.004 vots (17,7%).

El candidat de CiU espera vèncer a les municipals amb un resultat que li permeti almenys un govern fort en minoria, i ha rebaixat l'eufòria del PP per augmentar vots en les catalanes, ja que a Barcelona els populars obtenen 6.000 vots més, el que "no està malament "però no considera espectacular:" Si traguessin el mateix augment en les municipals es quedarien com estan ", en 7 regidors.

En roda de premsa, el també número 3 de CiU veu com el seu "gran repte" mantenir aquests 256.000 vots. El seu portaveu municipal, Joaquim Forn, ha destacat que tenen "candidat, el programa, alternativa i equip", després de presentar un vídeo curt en què apareix Trias aclamat en un míting, i que acaba amb el lema: 'El canvi ja és aquí, véns?'.

Trias també ha ressaltat que tenen el suport de CDC i UDC, i ha subratllat que "els resultats extraordinaris i històrics" de les catalanes els impulsaran a la ciutat -on en les municipals del 2007 van obtenir 12 escons, dos menys que el PSC-, confiant en generar també a Barcelona "una onada importantíssima de canvi".

Creu que seguirà Hereu

Sobre si l'Alcalde Jordi Hereu serà el candidat socialista a les municipals, Trias augura que "continuarà", el que veu beneficiós per les seves expectatives electorals davant "la situació catastròfica" d'un PSC dirigit des del carrer Nicaragua -la seu central- que ha perdut el nord i ha generat desafecció.

En plena ressaca electoral, li ha reclamat que, quan comenci a governar el futur president de la Generalitat, Artur Mas, "no faci coses estranyes, i no prometi coses ni enganyi a la gent", i ha retret a l'Ajuntament i la Generalitat la seva "últim engany" de fa pocs dies sobre l'ampliació de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

De fet, no sembla anar desencaminat en les seves prediccions Xavier Trias perquè aquest dimarts, el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat que Jordi Hereu serà el candidat a la reelecció a l'Ajuntament de Barcelona. "El PSC, en aquests moments, no està buscant candidats", ha assegurat Iceta en un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum a Barcelona.

"Nosaltres tenim un bon alcalde i amb tota seguretat serà el candidat socialista a les eleccions municipals de Barcelona, i a més crec que té grans possibilitats de guanyar", ha manifestat.

Davant aquestes paraules d'Iceta, el cap de campanya de CiU, David Madí, ha dit: "Celebrem que no canviïn el candidat", a la qual cosa Iceta ha replicat que el PSC s'alegra que l'alcaldable de la federació nacionalista continuï sent Xavier Trias.

"No dic que CiU tingui les eleccions municipals guanyades, però partim d'una magnífica base", ha assegurat Madí, que ha pronosticat que les eleccions municipals de maig seran la segona part d'un canvi, ja que CiU va guanyar aquest diumenge a 921 dels 947 municipis catalans.

Miquel Iceta ha insistit que no es poden extrapolar els resultats de les autonòmiques a les municipals, tot i que "això no vol dir que tinguin un efecte de futur".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })