red.diariocritico.com

La incògnita de les eleccions

La resolució de l'enigma de les nou banderes d'Artur Mas ens evoca 'Twin Peaks' i els jocs cabalístics de Màrius Serra

La resolució de l'enigma de les nou banderes d'Artur Mas ens evoca "Twin Peaks" i els jocs cabalístics de Màrius Serra

El futur president català relaciona el joc amb el Petit Príncep, la seva edat, les lletres de 'Catalunya' i el nombre de presidents catalans

La qüestió ha mantingut en el suspens a tot Catalunya: Què significaven les nou banderes catalanes que acompanyaven Artur Mas durant la campanya?. La resolució de l'enigma ens apropa a aquell univers creat per David Lynch a la sèrie que, potser, va iniciar el camí de la televisió actual: Twin peaks on les incògnites s'anaven descobrint arran de la suma de resolucions atomitzades. Combinat, tot plegat, això sí, amb alguna cosa semblant a les claus enigmístiques que constantment ens proposa el 'verbívor' Marius Serra. Qui, per cert, temps enrere havia especulat amb el significat de la proposta.

Potser no en va ser seguidor de l'excel·lent sèrie i ja és més improbable que algun cop no s'hagi interessat pels jocs lingüístics que ens proposa l'enigmista català. Però el cas és que el futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha revelat aquest dilluns l'enigma que ha guardat amb més zel en la campanya: les nou senyeres que l'han acompanyat en els principals actes responen al simbolisme numèric de la seva edat, el conte El Petit Príncep, les lletres de la paraula 'Catalunya', i el nombre de presidents catalans. Completat el puzzle, en tenim la resolució. Segurament, el també director de Blue velvet mai no en tindrà referència de la proposta de Mas i no podrà aprofitar-la per cap dels seus excel·lents deliris cinematogràfics. Màrius Serra, d'altra banda, és possible que en prengui bona nota.

No obstant això, també s'ha de dir que el virtual president de la Generalitat ha reconegut que tota la justificació per a les nou senyeres ha estat elaborada a posteriori, ja que en un primer moment no s'havia adonat del nombre exacte de banderes que l'acompanyaven.

Va ser la curiositat dels periodistes davant la posada en escena de la federació la que va alimentar aquest debat, que Mas es va comprometre a resoldre just el dia després de les eleccions catalanes, tal com finalment ha fet (tampoc Michael Curtiz -i seguim amb el cinema- sabia com s'acabaria Casablanca, tot i ser-ne el director).

Després d'una roda de premsa i davant la mirada atònita dels periodistes, Mas ha desgranat un a un els quatre jocs numèrics que guarden una estreta relació amb ell i que s'amagaven després de l'enigma de les senyeres.

Així, Mas ha explicat que el primer dels jocs numèrics estava vinculat al conte El petit príncep, l'origen és un asteroide anomenat B-612, tres números que sumats per separat donen com a resultat nou.

La segona suma de guarismes té a veure directament amb l'edat del líder de CiU, de 54 anys, dues xifres que sumades entre si també donen com a resultat nou.

Després d'imposar-se amb claredat en els comicis d'aquest diumenge, Mas es convertirà en les pròximes setmanes en el president nombre de 129 de la Generalitat, de manera que el guarisme de les 'senyeres' torna a agafar rellevància i es converteix en el tercer factor determinant .

Més evident és l'última relació revelada pel líder de CiU, que s'ha relacionat amb un país, i que té a veure amb les nou lletres que conformen la paraula Catalunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios