red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Montilla pensava demanar el vot fent servir eslògans de CiU de l'època Pujol i Roca

Montilla pensava demanar el vot fent servir eslògans de CiU de l'època Pujol i Roca

José Montilla pensava fer servir l'argumentari dialèctic que va reportar triomfs electorals a Convergència i Unió durant el mandat de Jordi Pujol (1980-2003). D'aquesta manera, el president de la Generalitat pel PSC intentava captar un vot que se'l conquesta amb el cor, de manera que fins i tot copiava frases fetes servir tradicionalment pels funmdador del partit.

Aquesta apropiació interesada de la fraseologia de CiU es despren de la lectura atenta de l'escrit que tenia preparat Montilla per tancar el debat cara a cara que s'havia de celebrar dimarts passat. Es tracta exactament d'un document d'una pàgina, filtrat al diari El Periódico, que s'hauria fet servir en l'últim tram del debat, aquell en què el candidat s'adreça directament als electors, mirant-los de cara, per demanar-lis el vot.

Un anàlisi de contingut d'aquest escrit, realitzat per Diariocritico de Catalunya, ens permet descobrir fins a cinc concomitàncies entre els discursos de Jordi Pujol i Miquel Roca amb el que pretenia fer servir José Montilla.

El primer es produeix al segon paràgraf, quan Montilla parla de "amb el vostre vot, decidirem". L'expressió "Ara decidirem" va ser emprada per Roca a les eleccions generals de 1993. Més antic és el cartell de CiU amb Pujol de cap de cartell, l'any 1984, amb l'eslògan "Nin gú no farà més per Catalunya". Frase ara repetida en la seva literalitat per Montilla en el no-nat paper de tancament del debat..

"Vaig per feina" hauria dit en un altre moment Montilla. Frase massa semblant per ser fruit de la casualitat amb la que CiU va utilitzar a les eleccions generals de 1979: "Anem per feina".

"No divideixo. Sumo". Una altra frase típica de Pujol, partidari de "sumar i no restar". Finalment fem esment del prec presidencial de "Dona'm la força". Repassant hemeroteques trobem el lema de campanya de les generals de 1989, amb Miquel Roca de candidat. "Força!" 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })