red.diariocritico.com

Reforça als accionistes més significatius

Banc Sabadell nomena José Manuel Lara i Isak Andic nous vicepresidents

El president de Banc Guipuzcoano, Javier Echenique Landiríbar accedeix a la tercera vicepresidència

El consell d'administració de Banc Sabadell ha acordat reforçar la representació dels seus accionistes més significatius i nomenar Isak Andic Ermay, president de Mango i de l'Institut de l'Empresa Familiar, i José Manuel Lara Bosch, president del Grup Planeta i Antena 3, nous vicepresidents.

Fins ara, tant Andic Ermay com Lara eren consellers de l'entitat i comptaven amb una participació del 5,42% i del 0,069%, respectivament, encara que Lara també té presència en el consell a través de Famol i Inversions Hemisferi.

No obstant això, com a conseqüència de la reestructuració del consell d'administració després de concloure la integració de Banc Guipuzcoano, el Sabadell ha decidit atorgar més protagonisme a aquests dos accionistes.

El consell també es reforça amb el nomenament del president de Banc Guipuzcoano, Javier Echenique Landiríbar, com a tercer vicepresident. Així mateix, també s'uneix a l'entitat com a nou conseller de Banc Sabadell, José Ramón Martínez Sufrategui.

Per la seva banda, Joan Llonch Andreu, actual vicepresident de Banc Sabadell, ha estat nomenat vicepresident de Banc Guipuscoà i primer representant del consell d'administració de l'entitat catalana en el banc basc, amb l'objectiu de supervisar el procés d'integració d'ambdues entitats. Andreu es mantindrà com a conseller de Banc Sabadell.

Amb aquesta reestructuració, el consell d'administració de Banc Sabadell queda configurat pel president, Josep Oliu, el conseller delegat, Jaume Guardiola, tres vicepresidents (Ermay, Lara i Echenique) i onze consellers, després de la incorporació de Sufrategui.

Per la seva banda, el consell d'administració de Banc Guipuzcoano queda compost per l'actual prediente, Javier Echenique, el nou vicepresident, Joan Llonch, i vuit consellers, entre els quals figura Jaume Guardiola.

El consell també ha acordat la designació de Ramón de la Riva Reina com a nou director general adjunt de Banc Sabadell i vicepresident executiu de Banco Urquijo, integrat en el grup català.

Ramón de la Riva té actualment sota la seva direcció, a més de Banco Urquijo, les unitats de banca privada de xarxa, Tresoreria i Mercat de Capitals, brokerage i la Direcció d'Inversions, a la qual està adscrita la gestora de fons BanSabadell Inversió.

L'estructura de l'alta direcció dels negocis de Banc Sabadell, sota la direcció del conseller delegat, Jaume Guardiola, queda integrada per Jaume Puig (Banca Comercial), Enric Rovira (Banca Corporativa), Ramón de la Riva (Mercats i Banca Privada) i Fernando Pérez Hickman (Negoci Amèrica).

Fitch manté el rating

Per la seva banda, l'agència de qualificació creditícia FITH ha mantingut el ràting de Banc Sabadell a llarg termini ('A'), el que indica que la firma considera que la seva qualitat és bona i que la sensibilitat a llarg termini a un entorn advers és moderada.

El ràting a curt termini s'ha mantingut a 'F1', la qual cosa indica una gran qualitat i una escassa sensibilitat a l'entorn. La perspectiva també manté estable.

A més, la signatura de qualificació ha millorat el ràting de Banc Guipuzcoano després de la seva integració amb Banc Sabadell i l'ha situat a llarg termini en 'A', des de 'A-' i en 'F1', des de 'F2'. Fitch destaca la complementarietat dels seus models de negocis, l'increment de la presència del grup al País Basc i els beneficis que es deriven de que el banc basc "formi part d'una entitat més gran".

Fitch també considera que l'operació Guipuzcoano proporciona al grup una franquícia més diversificada, una major grandària i economies d'escala que li permetran competir en la consolidació financera del sector bancari espanyol.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios