red.diariocritico.com

Cal fugir de les falses expectatives

Els ajuts per a la compra de vehicles arriben a la seva fi, segons reconeix el gremi de fabricants

Brussel·les no permetrà que es destinin subvencions a Espanya amb la situació econòmica actual, explica el president d'ANFAC

El president de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (ANFAC), Francisco Javier García Sanz, ha donat per acabades les ajudes per incentivar la compra de vehicles a Espanya i ha demanat que no es generin falses expectatives al consumidor.

Durant la seva intervenció en el XXV trobada anual d'empresaris d'automoció de l'Iese de Barcelona, García Sanz ha assegurat que Europa ja ha deixat de donar ajudes al sector i que Brussel·les no permetrà que es destinin subvencions a Espanya amb la situació econòmica actual.

"No tindrem possibilitat que alguna administració ens doni alguna ajuda i hem de tornar a donar confiança al consumidor", ha sostingut, i ha advertit que prometre incentius futurs fa que el comprador es faci enrere.

García Sanz ha remarcat el resultat positiu del Pla 2000E, argumentant que ha permès que el mercat es mantingui en xifres "més acceptables" i ha aportat ingressos addicionals a l'administració.

Un 2011 lluny dels objectius

Segons les previsions d'ANFAC, el proper any encara es presenta "complicat" pel que fa a venda de vehicles, amb un mercat al voltant del milió d'unitats, una xifra inferior a la del 2010.

La producció arribarà als 2,3 milions de vehicles, una xifra similar a la d'aquest any, gràcies a la recuperació dels mercats als quals la indústria espanyola exporta.

Les perspectives se situen encara lluny del doble objectiu d'ANFAC: recuperar els nivells de producció, al voltant dels tres milions anuals d'unitats fabricades, i estabilitzar el mercat intern aconseguint volums d'entre 1,3 i 1,5 milions de turismes venuts.

García Sanz ha animat el sector a adaptar-se a les noves tendències del consumidor cap als vehicles més petits i eficients, a mantenir i potenciar un mercat local fort i sòlid i a estar present en el desenvolupament de noves tecnologies per a vehicles més ecològics.

En aquest sentit, ha afirmat que durant els pròxims 20 anys seguiran dominant els vehicles de combustió interna però s'aniran desenvolupant els ecològics, i per això ha advertit que Espanya ha d'estar present en aquest procés de desenvolupament de tecnologies i ha assegurat que també suposa una per a la indústria de components.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })