red.diariocritico.com

Valoració positiva d'inversors i institucions financeres

Grifols compra Talecris amb préstecs de 3.400 milions de dòlars

La companyia preveu una emissió de bons per valor de 1.100 milions de dòlars

Grifols ha signat els contractes de préstec per valor de 3.400 milions de dòlars (2.540,8 milions d'euros) per finançar la compra de Talecris, l'adquisició encara està pendent de l'aprovació de les autoritats de competència nord-americanes.

La companyia farmacèutica-hospitalària ha destacat que tant els inversors com les institucions financeres "han entès i valorat positivament" el sentit estratègic de l'operació i els seus plans a llarg termini.

En una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Grifols ha precisat que això li ha permès al Grup obtenir 3.100 milions de dòlars (2.317,7 milions d'euros), més una línia de crèdit 'revolving' de 300 milions de dòlars (224.290.000 d'euros).

Al mateix temps, la companyia preveu en les pròximes setmanes realitzar una emissió de bons, que ascendirà a 1.100 milions, per completar el finançament màxima estimada.

Grifols calcula que, un cop es materialitzi la compra de Talecris, el seu nou nivell de palanquejament suposarà una ràtio de deute financer net sobre Ebitda al voltant de 5 vegades, si bé les sinergies que esperen generar i l'increment de fluxos de caixa a curt plaça després de la integració, permetran reduir ràpidament.

El fabricant d'hemoderivats estima que el 2012 aquest ràtio es reduirà fins a 3 vegades Ebitda i el 2014 Grifols retornaria als seus nivells actuals d'endeutament, que se situen al voltant de 2 vegades.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios