red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

ERC vol un Govern que prioritzi les empreses catalanes 'tal com fan els altres amb les seves'

ERC vol un Govern que prioritzi les empreses catalanes "tal com fan els altres amb les seves"

Puigcercós considera els traspassos ferroviaris com una oportunitat per a Executiu i empreses d'invertir en recerca i desenvolupament

El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha afirmat avui que el pròxim Govern ha de "prioritzar" els seus acords de col·laboració i les seves inversions amb les empreses catalanes per estimular així l'economia d'aquest territori.

"Sabem que no podem fer una llei que digui que prioritzarem les empreses catalanes, però tots sabem que es fan acords de col·laboració en matèria d'investigació i desenvolupament. A igualtat de condicions: les (empreses) de casa primer", ha destacat en un acte de campanya sobre polítiques de treball.

Després de reunir amb el comitè d'empresa de la companyia Alstom, ha assegurat que Madrid, quan es tracta d'exportar trens Talgo, prioritza les empreses madrilenyes, de manera que ha considerat que Catalunya no "ha de ser menys" i practicar la mateixa política d'afavorir la indústria local.

"No farem res que no facin els altres. Mercat obert sí, però buscant acords de col·laboració" amb les empreses catalanes o les multinacionals que té seu a Catalunya -com la pròpia Alstom-, que ha considerat que són vitals per generar llocs de treball i per a l'exportació.

Pel que fa al sector ferroviari, ha considerat que el traspàs de la gestió dels trens de Rodalies i Regionals a Catalunya ha de ser una oportunitat tant per a les empreses com per al Govern per invertir en recerca i desenvolupament.

"La Generalitat tard o d'hora haurà de dissenyar la compra de nou trens, i aquí tenim l'oportunitat per desenvolupar tecnologia a casa nostra", ha prosseguit, una tecnologia que no només ha d'estar al servei del Govern, sinó que ha de ser una oportunitat per exportar coneixement i productes des de Catalunya.

La reforma de la reforma

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, que també ha participat en l'acte, ha criticat que la política laboral del Govern ha oscil·lat entre la "indolència i la incompetència", i ha pronosticat que s'haurà de revisar la reforma laboral per comptar amb el suport dels sindicats.

El dirigent republicà ha assegurat que el principal efecte de la reforma és que ara el "85% dels acomiadaments" no són per causes objectives, i ha reclamat que Catalunya pugui regular la seva política industrial i el seu propi marc de relacions laborals sense dependre de l'Estat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })